METRO CASH & CARRY NASTAVLJA SA DONACIJAMA

METRO donacije

Situacija izazvana COVID-19 pandemijom i dalje predstavlja ozbiljan izazov za mnoge institucije i ugrožene grupe građana. Globalna zdravstvena kriza vrši pritisak na humanitarne organizacije, zdravstvene ustanove, kao i institucije koje rade sa građanima kojima je pomoć najpotrebnija. 

 

Zbog toga nastavljamo sa donacijama koje smo započeli tokom vanrednog stanja i ovog puta s ponosom odgovaramo na poziv koji je UNICEF u Srbiji uputio kompanijama, za prikupljanje sredstava  za nabavku protokomera, koji su sada najpotrebniji zdravstvenim ustanovama u Srbiji. Pored toga, svesni napora i truda koje zdravstveni radnici već mesecima ulažu u prvim redovima borbe protiv korona virusa, METRO Srbija nastavlja da im donira sredstva i namirnice koje su potrebne. Ovom prilikom podržali smo zaposlene u KBC Zemun, jednoj od najvećih Covid-bolnica u Srbiji, donacijom vode, osveženja i konditorskih proizvoda.

 

Prestanak vanrednog stanja za posebno ugrožene grupe građana na žalost i dalje ne donosi veću vidljivost ili bolje prepoznavanje njihovih potreba. Zbog toga smo, kroz nastavak saradnje sa Bankom hrane Beograd, sada podržali Udruženje osoba sa invaliditetom Feniks, kako bismo donacijom hamper paketa osnovnih namirnica, pomogli njihovim korisnicima da lakše premoste ovaj težak period.

 

Samo zajedničkim snagama i solidarnošću možemo brže i bezbolnije pregurati izazove i probleme sa kojima se svi susrećemo, zbog čega METRO tim u Srbiji nastavlja da bude podrška i pomoć zajednici, čiji je deo već deceniju i po.

Kontakt

Korporativne komunikacije i odnosi sa javnošću, e-mail: info@metro.rs  
Autoput za Novi Sad 120, 11080 Beograd
Tel/fax: 0800 222 022