dobrodošli u EL BAR ARGENTINO, naše vino godine 2020

U osvit nove decenije, krenuli smo na nove obale u potragu za VINOM GODINE 2020. Inspirisan mestom na kome se nasleđe prošlosti transformiše u nove tradicije, El Bar Argentino u Vaše poslovanje donosi duh i strast argentinske barske kulture. Dobrodošli u El Bar Argentino.

KAKO SMO OTKRILI 
EL BAR ARGENTINO

 

Svake godine, METRO eksperti za vino traže partnera sa kojim će napraviti VINO GODINE. Nakon odabira geografskog regiona koji je najbolji za istraživanje, METRO eksperti kreću u potragu za proizvođačem vina koji odiše izvrsnošću, isprobavajući na stotine vina, pre nego što donesu odluku. Kada METRO odabere partnera, zajednički kreiraju jedinstveno VINO GODINE.

 

Nakon toga, eksperti u Evropi sprovode testove kojima se utvrđuje da li proizvod ispunjava visoke standarde METRO-a. Po završetku ovog procesa, VINO GODINE postaje dostupno ekskluzivno za METRO kupce. 

 

VINO GODINE ispunjava visoka očekivanja METRO kupaca u pogledu kvaliteta, ukusa, cene, porekla i održivosti. Ovo ukusno vino prija svakom nepcu i godišnjem dobu, i ima izvanredan odnos cene i kvaliteta.

EL BAR ARGENTINO –
MALBEC 0,75 

Region - Maipú / Santa Rosa, Mendoza, Argentina.

Alkohol -  13.5%

Sorta - 100% Malbec

Berba - 2019

EL BAR ARGENTINO –
CHARDONNAY 0,75

Region - Maipú / Santa Rosa, Mendoza, Argentina.

Alkohol -  13%

Sorta -  100% Chardonnay

Berba - 2019

EL BAR ARGENTINO –
MALBEC ROSE 0,75

Region - Mendoza, Argentina.

Alkohol -  14%

Sorta -  100% Malbec

Berba - 2019

Baš kao što El Bar Argentino vina tradicijama prošlosti daju savremenu notu, vinogradi Vinarije Santa Julia kombinuju etabliranu evropsku umetnost proizvodnje vina sa savremenom i održivom naukom. Sledeći ove metode, porodica Zuccardi je razvila svoju proizvodnju vina koja danas nosi titulu najvećeg organskog vinograda u Argentini.  

Procesi koji se koriste u vinogradu Vinarije Santa Julia idu i dalje od brige za životnu sredinu. Oni uključuju i mrežu podrške za sve koji rade na poljima i u zajednici. Posvećenost socijalnim standardima kao što su dobri uslovi rada, jednakost, očuvanje životne sredine i borba protiv dečijeg rada rezultirali su time da je Santa Julia prva vinarija u regionu Mendoza koja je zvanično sertifikovana kao Fair for Life.

Ovakvim pristupom, ne samo da se odaje priznanje nasleđu prošlosti, već se i prenosi topli kolektivni duh regiona – proizvodnja vina koja slave najbolje tradicije u životu.  

“NEMA SAVRŠENIH SITUACIJA ZA VINO. U NJEMU SAMO TREBA UŽIVATI. BILO KADA. BILO GDE. SA PRIJATELJIMA I PORODICOM. OVA VINA SU STVORENA ZA TO. ZA UŽIVANJE.”

Julia Zuccardi, vlasnica Vinarije Santa Julia

EL BAR ARGENTINO – MALBEC

 

Intenzivno crveno vino, sa ljubičastim nijansama i aromom koja asocira na slasno zrelo crveno voće. Prijatno, blago, fino izbalansirano vino sa svilenkastim taninima, savršen je pratilac jelima od mesa i dugim večerima punim smeha. 

 

NEKA ČAŠA STRASTVENOG CRVENOG VINA BUDE SAVRŠEN PARTNER SVAKOM JELU.

 

Malbec je savršen za deblje komade mesa, ali se odlično slaže i sa posnijim tankim rezovima, što ga čini idealnim uz predjela u Carpaccio, Serrano ili Parma stilu.

Kod glavnih jela, Malbec odlično ide uz raznovrsna mesa, poput jela sa roštilja, jagnjetinu, govedinu ili svinjetinu, kao i pačetinu ili tamno ćureće meso.

Dezerti sa crnom čokoladom ili tamnim bobičastim voćem sjajno idu uz ovo vino, kao i tradicionalni tanjir sa selekcijom sireva. 

Za sastojke potrebne za ove predloge, posetite najbliži METRO prodajni objekat, a za dodatnu inspiraciju za uparivanje sa hranom pozivamo Vas da se upoznate sa našim specijalnim receptom za rižoto od pečuraka.

 

 

 

Otkrijte naš specijalni recept

ODABERITE SAVRŠENI KOMAD MESA UZ NAŠE FINO IZBALANSIRANO CRVENO VINO.

Pronađite inspiraciju za kreiranje jela koja se savršeno slažu uz El Bar Argentino Malbec u našoj širokoj ponudi.

 

Otkrijte ponudu

“SAVRŠENO VINO JE ZBIR ISKUSTVA, PROFESIONALIZMA I ZNANJA O VINSKOJ REGIJI U KOJOJ TRAŽITE PARTNERA. OVO VINO IMA KARAKTER ARGENTINE, SA NAJPREPOZNATLJIVIJOM ARGENTINSKOM SORTOM - MALBEC.”

Bernard Filiol de Raimond, globalni direktor za upravljanje vinima & pićima.

EL BAR ARGENTINO – CHARDONNAY

 

Belo vino svetlo zlatne boje, sa zelenim nijansama, svežom cvetnom aromom i notama kajsije i breskve. Svež ukus i klasična voćna završnica, čine ga idealnim pratiocem za belo meso i lagana jela ili opuštene noćne izlaske sa prijateljima.

DODAJTE ISKRIČAVU ČAŠU BELOG VINA SVAKOM JELU.

 

Sveža iskričavost čini Chardonnay idealnim pratiocem za predjela od hrskavog povrća ili lagane salate od plodova mora.

Kada su u pitanju glavna jela, odlično se slaže uz lagana i delikatna jela kao što su sirove ili lagano kuvane školjke i rakovi, kao i mesnate ribe poput iverka ili bakalara. Blago aromatizovana ili jednostavno začinjena jela od piletine ili svinjetine takođe se lepo slažu uz ovo vino. 

 

Na kraju, Chardonnay najbolje ide uz dezerte sa kremastom teksturom ili pečene poslastice blago začinjenog ukusa. 

 

Sastojke za naše predloge pronađite u najbližem METRO prodajnom objektu, a za dodatnu inspiraciju za uparivanje sa hranom, otkrijte naš posebno osmišljeni recept za glavno jelo od regionalne ribe.  

 

 

 

 

Otkrijte naš specijalni recept

ISKOMBINUJTE NAJSVEŽIJE POVRĆE SA NAŠIM ISKRIČAVIM BELIM VINOM.

Pronađite inspiraciju u našem širokom asortimanu svežeg povrća i pripremite jelo koje se idealno slaže uz El Bar Argentino Chardonnay. 

 

Otkrijte ponudu

“KARAKTERISTIKA KOJU DOBRO VINO MORA DA ISPUNI JESTE DA SU SVE NJEGOVE KOMPONENTE SKLADNO UKOMPONOVANE. TO ZNAČI DA SU SLATKOĆA, KISELOST, TANINI, ALKOHOL I VOĆE DOBRO INTEGRISANI I ČINE HARMONIČNU CELINU. KAO REZULTAT, IMAĆEMO SJAJNO VINO.”

Andrea Alonso, METRO stručnjak za vino.

EL BAR ARGENTINO – MALBEC ROSE

Bledo ružičaste boje, sa odsjajima boje lososa, ovaj lagani Rosé ima note kore narandže, belih breskvi, kamilice i drugog aromatičnog bilja. Živahan ukus je dobro izbalansiran, sa delikatnom finoćom.

DODAJTE SUPTILNI UKUS LETA SVAKOM ZALOGAJU UZ ČAŠU ROSÉ-A. 

 

Pre nego što svojim gostima poslužite predjelo, ponudite im čašu rashlađenog Malbec Rosé-a kako biste im pomogli da očiste nepce i podstaknu apetit. 

Kod glavnih jela, uparite ovo vino sa laganim jelima od testenine i pirinča, posebno onima koja su blago začinjena. Morska jela poput jastoga, lososa ili tune ili grilovane piletine takođe su odličan izbor.

Dezerti od voća ili bobica odlično se slažu sa Rosé vinom, posebno ako su pripremljena sa bazom od prhkog testa. Cheesecake je takođe dobar izbor.

Posetite najbliži METRO prodajni objekat i pronađite sastojke za ove predloge. 

 

 

 

 

 

Otkrijte naš specijalni recept

POSLUŽITE SAVRŠENO JELO OD MORSKE RIBE SA NAŠIM FINIM ROSÉ-OM.

Neka Vas u pripremi jela koja savršenu idu uz El Bar Argentino Rosé inspiriše naša široka ponuda morske ribe i plodova mora. 

 

Otkrijte ponudu