TRADIcionalna ručna berba u dolini reke DOURO

Naše Vino godine 2022. je odličan
izbor za uživanje vaših gostiju i rast vaših prihoda.

Hero baner intro

Početak nove godine je prilika da sa zadovoljstvom predstavimo 14. izdanje našeg VINA GODINE, vina sa izuzetnim nasleđem koje dolazi iz svetski poznatog područja - DOLINE REKE DUORO u Portugalu. Napravljeno isključivo od rukom ubranog grožđa, VINHAS DE MURÇA je vino vrhunskog kvaliteta, što ga čini sjajnim izborom za uživanje vaših gostiju i dobre rezultate vašeg poslovanja.

šta je potrebno za titulu vina godine

Svake godine, METRO eksperti za vino širom sveta traže partnera sa kojim će napraviti VINO GODINE. Za ovu misiju, METRO bira isključivo partnere koje krasi izvrsnost. Pre donošenja konačne odluke, degustira se na stotine vina i pregleda na desetine vinograda. A kada je odluka doneta, kreiraju se jedinstvena ambalaža i koncept VINA GODINE.VINO GODINE je dostupno ekskluzivno, samo za METRO kupce, a mi se staramo da ispuni njihova visoka očekivanja u pogledu kvaliteta, cene, ukusa, porekla i održivosti. 

Vino godine crno

VINHAS DE MURÇA - DOP DOURO, CRVENO VINO

Note: Intenzivne arome crvenog voća sa notama ljubičice.

Boja: Tamni rubin

Alkohol: 14%

Sorte: Touriga Nacional, Touriga Franca, Sousão i Tinta Barroca

Berba: 2020 

Vino godine belo

VINHAS DE MURÇA - DOP DOURO, BELO VINO

Note: Tropsko voće i citrusne note

Boja: Citrin

Alkohol: 12.5%

Sorte: Códega do Larinho, Rabigato, Viosinho i Verdelho

Berba: 2021

Vino godine roze

VINHAS DE MURÇA - DOP DOURO, ROSÉ VINO

Note: Sjajna harmonija voćnih nota i osvežavajuće kiselosti

Boja: Svetlo roze

Alkohol: 13%

Sorte: Touriga Nacional, Touriga Franca i Tinta Roriz

Berba: 2021 

Hero baner predeo 1

IZ KOLEVKE VINARSKOG ZANATA - DOLINE REKE DOURO

CASA SANTOS LIMA - dugogodišnji dobavljač METRO-a Portugal i nagrađivani proizvođač vina.
Kada je u pitanju sadnja vinove loze i selekcija sorti, CASA SANTOS LIMA sledi tradicionalnu tehniku - sve se radi ručno i sa velikom pažnjom..

Jedinstvene autohtone sorte grožđa uzgajaju se na strmim padinama u veoma izazovnim vremenskim uslovima, i beru se ručno, u male kutije (20 kg), čime se održava njihov integritet do transporta u vinariju, gde se potom, ponovo ručno, vrši selekcija grozdova za vinifikaciju.

Pored toga, vodi se računa da se ispune sve mere koje garantuju održivi razvoj - od upotrebe organskih đubriva sa kontrolisanim otpuštanjem, do promovisanja strategija usmerenih na ponovno iskorišćavanje vode i smanjenje otpada.

Hero baner 3

NAJBOLJI UKUSI PORTUGALA - VINHAS DE MURÇA

QUINTA DE PORRAIS - nagrađivani proizvođač vina, njihov enolog Jaime Quelhas i METRO-ovi međunarodni eksperti za vino predstavljaju VINHAS DE MURÇA, vino koje kombinuje jedinstvene portugalske ukuse sa dugom tradicijom proizvodnje vina, stvarajući vino vrhunskog kvaliteta i superiornog ukusa.

Svako vino proizvedeno za VINO GODINE 2022. rezultat je vekovima starih tehnika uzgoja i napravljeno od autohtonih sorti grožđa koje se bere isključivo ručno, sa velikom posvećenošću.

Vinogradi u dolini reke Douro - oblasti sa dugom istorijom vinarstva koja se nalazi na UNESCO listi svetske baštine - daju lokalnom grožđu nepogrešiv ukus i kvalitet. Dolina reke Douro je zaista jedinstveno mesto sa kog dolaze neka od najizvrsnijih vina na svetu, a VINHAS DE MURÇA su savršena slika ove čuvene vinske regije.

Vino godine 1

VINHAS DE MURÇA - DOP DOURO, CRVENO VINO

Impresionirajte svoje goste ovim bogatim i punim portugalskim crvenim vinom napravljenim isključivo od rukom ubranog grožđa.
Vino godine recept 1

ONAJ KO JE REKAO DA DOBROM MESU NE TREBA NIŠTA VIŠE, NIKADA GA NIJE PROBAO SA SAVRŠENO ODABRANIM CRVENIM VINOM

Intenzivne arome crvenog voća sa notama ljubičice. Otkrivaju se ukusi zrelog crvenog voća, džema i poneke začinske note. Punog tela, sa glatkim ali čvrstim taninima. VINHAS DE MURÇA je crveno vino koje se odlično slaže sa pastama, sirom i selekcijom crvenih mesa.

Impresionirajte svoje goste autentičnim portugalskim ukusima uz tradicionalni portugalski recept za ROJÕES - svinjetinu začinjenu ukusnim sastojcima i isprženu do savršenstva.

Vino godine meso

UZ CRVENA VINA OD RUKOM UBRANIH GROZDOVA DOBRO MESO POSTAJE ODLIČAN ROŠTILJ 

Pretvorite svaki roštilj u apsolutni hit uz naš široki asortiman mesa, poslužen u kombinaciji sa VINHAS DE MURÇA. 

Vino godine 2

VINHAS DE MURÇA - DOP DOURO, BELO VINO  

Upotpunite svoj meni ovim laganim i citrusnim portugalskim belim vinom od autohtonog grožđa iz čuvene doline reke Douro

Vino godine recept 2

VINO IZ RUČNE BERBE JE ODLIČAN PRATILAC ZA VAŠA JELA 

Mešavina tipična za Douro, od grožđa poreklom iz vinograda sa srednje i velike nadmorske visine, što rezultira svežinom, intenzitetom, velikom elegancijom, mineralnošću i veoma osvežavajućim ukusom. Salate, morski plodovi i sva riblja jela odlično se slažu uz ovo belo vino, uključujući i grilovanu ribu u portugalskom stilu, azijsku kuhinju, suvo i belo meso.

Predstavite svojim gostima ukus Portugala uz AMEIJOAS “À BULHÃO PATO” - jednostavan recept koji donosi pun ukus svežih školjki.  

Vino godine morski

POTREBNO JE SAMO JEDNO ODLIČNO ODABRANO VINO DA OPLEMENI VAŠ RIBLJI MENI 

Otkrijte okean opcija za vaš riblji meni i veliki izbor morskih plodova - napravite savršenu kombinaciju uz VINHAS DE MURÇA.

Vino godine 3

VINHAS DE MURÇA - DOP DOURO, ROSÉ VINO  

Oduševite svoje goste ovim laganim i cvetnim portugalskim roséom, napravljenim od savršeno sazrelog autohtonog grožđa, koje svakoj prilici dodaje još više ukusa

Vino godine recept 3

NAŠE VRHUNSKO ODABRANO GROŽĐE SPREMNO DA UNESE ENERGIJU U VAŠE LETNJE ZABAVE 

Crveno bobičasto voće, svežina, kompleksnost i odličan ukus, čine ovo vino savršenim uz salate, morske plodove i azijsku hranu. Idealno je i za jednostavno uživanje samo u čaši vina.

Poslužite duh Portugala, uparujući VINHAS DE MURÇA rosé sa tradicionalnim BACALHAU À BRÁS - kremastim i bezvremenskim portugalskim receptom za bakalar, autentičnog ukusa

Vino godine povrce

ROSÉ OD RUKOM UBRANOG GROŽĐA BUDI APETIT UZ PREDJELA 

Podignite svoju ponudu predjela na viši nivo uz naše raznolike sveže sastojke, od ribe do povrća - svi se savršeno slažu sa VINHAS DE MURÇA.