Poreklo: Holandija
Pak choi ima brojna imena, a možda je najslikovitije od njih "konjsko uho" (Horse ear). Svojim ukusom balansira na ivici između spanaća i kupusa. Može se jesti i svež, ali ipak savetujemo da ga kratko kuvate. Uvek u tiganj ili šerpu stavite prvo koren pa tek pred kraj kuvanja dodajte i lišće, zato što je njemu potrebno manje vremena da se skuva. Ukoliko je neophodno da stavite i koren i lišće u isto vreme, probajte da iseckate koren u fine i tanke trake, kako bi se uskladilo vreme potrebno za pripremu.

Preporučujemo

  • Paprike

    Paprika

    Dok su slatkaste, raznobojne vrste česti sastojak salata, ljute vrste paprika koriste se kao idealan začin bilo da su seckane, sušene ili mrvljene.

  • Tikve i krastavci

    Tikvice i krastavci

    Iako se najčešće termički obrađuju, tikvice se mogu jesti i sirove što čini mlade plodove tikvica idealnim sastojkom salata. Krastavci ne trpe termičku obradu.

  • Paradajz

    Paradajz

    Širok spektar aroma, oblika i boja obezbedio je ovom povrću još širu upotrebu, kako u pripremi hladnih tako i u pripremi toplih jela.

  • Kupus

    Kupus

    Datira još iz starog Rima, ali se smatra tipično Nemačkim povrćem. Nemačka je ujedno i jedna od vodećih zemalja po proizvodnji kupusa. Izuzetno je bogat vitaminom C i mineralima.

  • Spanać

    Spanac

    Spanać je sezonsko povrće koje raste u sezoni proleće-leto, ali zahvaljujući staklenicima i plastenicima može biti dostupan skoro cele godine. Poreklo vodi iz Nepala i Indije, a u Evropu je stigao preko Persije i Kine.

  • Blitva

    List blitve

    Blitva se uzgaja radi lišća, ali u kulinarstvu se koristi i petiljka.