U Evropu su donete iz Južne Amerike. Danas postoji više od 1.000 različitih vrsta paprike, koje se međusobno razlikuju po veličini, obliku, boji, debljini mesnatog dela ploda, biohemijskom sastavu i ljutini. Paprike crvene boje imaju znatno veću energetsku i hranljivu vrednost od onih zelene boje.Papriku karakteriše veliki sadržaj vitamina C. Jedino sveži listovi peršuna imaju više vitamina nego paprika. Vitamin C je najviše skoncentrisan u delu paprike oko njene drške. Zato pri čišćenju treba voditi računa da se ovaj deo što manje odbaci.


Pogledajte naš asortiman


Crvena babura
Babura crvena semaforka
Poreklo: Holandija, Španija

Zuta babura
Babura žuta semaforka
Poreklo: Holandija, Španija
Narandzasta babura
Babura narandžasta semaforka
Poreklo: Holandija, Španija



Zelena babura
Babura zelena semaforka
Poreklo: Holandija, Španija

Silja crvena
Šilja crvena Capala
Poreklo: Srbija, Turska



Ljuta zelena paprika
Ljuta paprika zelena
Poreklo: Srbija, Turska

Feferoni
Ljuta paprika feferoni
Poreklo: Srbija



Crvena ljuta paprika
Ljuta paprika crvena
Poreklo: Holandija

Trikolor
Trikolor
Poreklo: Holandija, Španija

Habanero
Ljuta paprika habanero
Poreklo: Holandija, Španija


Tursija
Paprika za turšiju Somborka
Poreklo: Srbija



Bela babura
Babura bela
Poreklo: Srbija, Makedonija

Silja zelena
Šilja zelena
Poreklo: Makedonija, Srbija

Silja zuta
Šilja žuta
Poreklo: Makedonija, Srbija

Silja bela
Šilja bela
Poreklo: Srbija, Turska