Sem karbonatima i proteinima, tikvice su bogate kalcijumom, fosforom i gvožđem. Razlikuju se u boji, obliku, strukturi, ukusu i zbog svoje raznovrsnosti primenjuju se u kuhinjama širom sveta. Bilo da se koriste kao prilog, glavno jelo ili čak u pripremi dezerata, tikvice i bundeve predstavljaju nezaobilaznu primesu mnogim jelima. Krastavac se koristi za pripremanje supa ili salata ali nije pogodan za jela koja je potrebno duže kuvati.

Pogledajte naš asortiman


Bele tikvice
Bele tikvice
Poreklo: Srbija, Turska

Zuta tikvica
Žuta tikvica
Poreklo: Holandija
Mini tikvice
Mini tikvice
Poreklo: Holandija
Zelene tikvice
Zelena tikvica
Poreklo: Srbija, Holandija

Okrugla tikvica
Okrugla tikvica
Poreklo: Srbija
Cvet tikvice
Cvet tikvice
Poreklo: Holandija, Španija
krastavac
Krastavac
Poreklo: Srbija, Turska
kornisoni
Kornišon
Poreklo: Srbija