Arbun ima ovalno, crvenkasto telo bez pega. Meso je vrlo ukusno i zbog toga veoma omiljeno. Ova riba je idealna za kuvanje na pari. Pripremu na pari može da olakša rešetkasti uložak od drveta koji se stavlja u posudu sa ključalom vodom. Pre upotrebe rešetku treba podmazati da se riba ne bi zalepila za nju. Živi u Atlantskom okeanu, a pre svega u Sredozemnom moru.


Preporučujemo

  • Brancin

    Brancin

    Zbog čvrstog i ukusnog mesa sa malo kostiju, pripada najtraženijim ribama u evropskim kuhinjama.

  • Orada

    Orada

    Meso je pogodno za jako začinjavanje.

  • Romb

    romb-180x110

    Pljosnate ribe su specifične po svom ravnom telu, koje je prošireno sa strane. Jedan od najpoznatijih predstavnika je romb, nazvan još i oblić kvrgaš.

  • Amur

    Amur

    Vrlo pogodan za pripremu različitih vrsti ribljih čorbi, paprikaša i pašteti.

  • Grgeč

    Grgec

    Savet kuvara: Ako ga ukrčkate u sosu od vina i belog luka, dobićete grgeča u najboljem izdanju.

  • Pastrmka

    Pastrmka

    Najlakše se raspoznaje po crvenim ili crnim pegama po celom telu. Može se kuvati u povrću, peći u rerni sa krompirom, pržiti ili grilovati.