Bakalar se najčešće koristi za sušenje. Sušena riba se ne soli dok se usoljena riba suši tek nakon što se postigne tzv. slano zrenje. Prema ekonomskoj dobiti koju donosi u Evropi, bakalar zauzima prvo mesto među ribama ove vrste. Naseljava severni priobalni deo Atlantika na dubini do 600 m i može da naraste do 2 m. Ima karakteristična 3 leđna peraja i par pipaka na bradi, boje variraju od zelenkasto- sive do smeđe- crne, prošarane tamnim pegama dok je trbušni deo bele boje.
U našem asortimanu možete pronaći:

Bakalar 0.5 - 1.0kg
Bakalar 1 - 2kg

Preporučujemo

 • Ljuskari

  ljuskari-listing

  Mnoge vrste ljuskara kao što su jastozi, parozi ili rakovi predstavljaju delikates. Iako je kuvanje najzastupljeniji način pripreme, pogodni su i za druge načine termičke obrade.

 • Mekušci

  mekusci-list

  Najveću grupu mekušaca čine puževi, ali pored njih zapažen gastronomski značaj imaju i glavonošci. U našem asortimanu mogu se pronaći kao sveži ili zamrznuti proizvodi.

 • Školjke

  oyster-listing

  Postoje dva osnovna pravila za pripremu školjki: odstraniti sirovu školjku koja je otvorena i svaku kuvanu koja je zatvorena.

 • Amur

  Amur

  Vrlo pogodan za pripremu različitih vrsti ribljih čorbi, paprikaša i pašteti.

 • Grgeč

  Grgec

  Savet kuvara: Ako ga ukrčkate u sosu od vina i belog luka, dobićete grgeča u najboljem izdanju.

 • Pastrmka

  Pastrmka

  Najlakše se raspoznaje po crvenim ili crnim pegama po celom telu. Može se kuvati u povrću, peći u rerni sa krompirom, pržiti ili grilovati.