Telo brancina ima srebrnast sjaj, elegantno je i izduženo. Na leđnoj strani je sivo, a ka trbušnoj svetlije do beličasto. Zbog čvrstog i ukusnog mesa sa malo kostiju, pripada najtraženijim ribama u evropskim kuhinjama.

U našem asortimanu možete pronaći:

Brancin 100 - 200                Brancin 400 - 600               Brancin 1000+
Brancin 200 - 300                Brancin 600 - 800               Brancin 1500+
Brancin 300 - 400                Brancin 800 - 1000             Brancin 2000+                

Preporučujemo

  • Ljuskari

    ljuskari-listing

    Mnoge vrste ljuskara kao što su jastozi, parozi ili rakovi predstavljaju delikates. Iako je kuvanje najzastupljeniji način pripreme, pogodni su i za druge načine termičke obrade.

  • Mekušci

    mekusci-list

    Najveću grupu mekušaca čine puževi, ali pored njih zapažen gastronomski značaj imaju i glavonošci. U našem asortimanu mogu se pronaći kao sveži ili zamrznuti proizvodi.

  • Školjke

    oyster-listing

    Postoje dva osnovna pravila za pripremu školjki: odstraniti sirovu školjku koja je otvorena i svaku kuvanu koja je zatvorena.

  • Amur

    Amur

    Vrlo pogodan za pripremu različitih vrsti ribljih čorbi, paprikaša i pašteti.

  • Grgeč

    Grgec

    Savet kuvara: Ako ga ukrčkate u sosu od vina i belog luka, dobićete grgeča u najboljem izdanju.

  • Pastrmka

    Pastrmka

    Najlakše se raspoznaje po crvenim ili crnim pegama po celom telu. Može se kuvati u povrću, peći u rerni sa krompirom, pržiti ili grilovati.