Poslastica zvana "riblji obrazi" je jako popularna kod ove ribe. Komad mesa koji se nalazi neposredno ispod škržnih otvora nije lako odvojiti, ali se trud ispalti jer predstavlja pravi specijalitet. Ima spljošteno telo ovalnog oblika, sive ili smeđe-sive boje sa raznobojnim pegama. Donja strana tela je izuzetno svetla. Belo, vrlo čvrsto i ukusno meso, može se pripremati prženjem, poširanjem ili na grilu. Savet kuvara: Poslastica zvana “riblji obrazi” je jako popularna kod ove ribe. Komad mesa koji se nalazi neposredno ispod škržnih otvora nije lako odvojiti, ali se trud isplati jer predstavlja pravi specijalitet.





Preporučujemo

  • Ljuskari

    ljuskari-listing

    Mnoge vrste ljuskara kao što su jastozi, parozi ili rakovi predstavljaju delikates. Iako je kuvanje najzastupljeniji način pripreme, pogodni su i za druge načine termičke obrade.

  • Mekušci

    mekusci-list

    Najveću grupu mekušaca čine puževi, ali pored njih zapažen gastronomski značaj imaju i glavonošci. U našem asortimanu mogu se pronaći kao sveži ili zamrznuti proizvodi.

  • Školjke

    oyster-listing

    Postoje dva osnovna pravila za pripremu školjki: odstraniti sirovu školjku koja je otvorena i svaku kuvanu koja je zatvorena.

  • Amur

    Amur

    Vrlo pogodan za pripremu različitih vrsti ribljih čorbi, paprikaša i pašteti.

  • Grgeč

    Grgec

    Savet kuvara: Ako ga ukrčkate u sosu od vina i belog luka, dobićete grgeča u najboljem izdanju.

  • Pastrmka

    Pastrmka

    Najlakše se raspoznaje po crvenim ili crnim pegama po celom telu. Može se kuvati u povrću, peći u rerni sa krompirom, pržiti ili grilovati.