Telo lososa prekriveno je sitnim krljuštima srebrno-sive boje sa sitnim crnim pegama, a malu glavu karakteriše špicasta vilica. Meso se može pripremati i presno isečeno na tanke listove, sa marinadom najbolje samo od ulja i limunovog soka ili belog vina i blagog sirćeta.

Preporučujemo

  • Ljuskari

    ljuskari-listing

    Mnoge vrste ljuskara kao što su jastozi, parozi ili rakovi predstavljaju delikates. Iako je kuvanje najzastupljeniji način pripreme, pogodni su i za druge načine termičke obrade.

  • Mekušci

    mekusci-list

    Najveću grupu mekušaca čine puževi, ali pored njih zapažen gastronomski značaj imaju i glavonošci. U našem asortimanu mogu se pronaći kao sveži ili zamrznuti proizvodi.

  • Školjke

    oyster-listing

    Postoje dva osnovna pravila za pripremu školjki: odstraniti sirovu školjku koja je otvorena i svaku kuvanu koja je zatvorena.

  • Amur

    Amur

    Vrlo pogodan za pripremu različitih vrsti ribljih čorbi, paprikaša i pašteti.

  • Grgeč

    Grgec

    Savet kuvara: Ako ga ukrčkate u sosu od vina i belog luka, dobićete grgeča u najboljem izdanju.

  • Pastrmka

    Pastrmka

    Najlakše se raspoznaje po crvenim ili crnim pegama po celom telu. Može se kuvati u povrću, peći u rerni sa krompirom, pržiti ili grilovati.