Pljosnate ribe su specifične po svom ravnom telu, koje je prošireno sa strane. Zbog takve anatomije, oči ovih riba nalaze se na gornjoj, obojenoj strani tela. Jedan od najpoznatijih predstavnika je romb, nazvan još i oblić kvrgaš. Telo romba nije prekriveno krljuštima i omogućava mu kameleonski efekat jer se, posmatravši odozgo, ova riba stapa sa bojom podloge na kojoj se nalazi. Naseljava Atlantski okean i Severno more.



U našem asortimanu možete pronaći:

Romb 0.5 - 1 kg
Romb 1kg - 1.5 kg

Preporučujemo

  • Ljuskari

    ljuskari-listing

    Mnoge vrste ljuskara kao što su jastozi, parozi ili rakovi predstavljaju delikates. Iako je kuvanje najzastupljeniji način pripreme, pogodni su i za druge načine termičke obrade.

  • Mekušci

    mekusci-list

    Najveću grupu mekušaca čine puževi, ali pored njih zapažen gastronomski značaj imaju i glavonošci. U našem asortimanu mogu se pronaći kao sveži ili zamrznuti proizvodi.

  • Školjke

    oyster-listing

    Postoje dva osnovna pravila za pripremu školjki: odstraniti sirovu školjku koja je otvorena i svaku kuvanu koja je zatvorena.

  • Amur

    Amur

    Vrlo pogodan za pripremu različitih vrsti ribljih čorbi, paprikaša i pašteti.

  • Grgeč

    Grgec

    Savet kuvara: Ako ga ukrčkate u sosu od vina i belog luka, dobićete grgeča u najboljem izdanju.

  • Pastrmka

    Pastrmka

    Najlakše se raspoznaje po crvenim ili crnim pegama po celom telu. Može se kuvati u povrću, peći u rerni sa krompirom, pržiti ili grilovati.