Postanite kupac

METRO kartica

Najveću grupu mekušaca čine puževi, ali pored njih zapažen gastronomski značaj imaju i glavonošci. U našem asortimanu mogu se pronaći kao sveži ili zamrznuti proizvodi.

Pogledajte naš asortiman


Hobotnica

Hobotnica

Za pripremu hobotnice važi pravilo: kuvati dovoljno dugo! Iako postoje različiti načini pripreme, naročito u mediteranskoj kuhinji, najčešće se može naći servirana kuvana, punjena ili grilovana uz dodatak maslinovog ulja i belog luka. Imaju spljošteno telo koje uglavnom prelazi direktno u osam ravnomerno dugih kraka za lov, koji su prekriveni usisnim pijavkama.Baby hobotnica

Bebi hobotnica

Ekskluzivno i specifično meso Bebi hobotnice u METRO asortiman dolazi pravo iz mora Vijetnama.  Još uvek delimično neotkriven specijalitet često se priprema po sledećem receptu: umotati meso u platno, istući tučkom i marinirati bez dodataka ikakvih kiselina.
Sipa

Sipa

U ugostiteljstvu je poznata kao cenjeni i eksluzivni specijalitet “Crni rižoto od sipe”. Smatra se da je meso sočnije što su primerci sipe manji. Unutar tela sipe, nalazi se sipina kost, koja predstavlja ostatak nekadašnje ljušture. Na glavi ima 10 pipaka, 8 jednakih i 2 znatno duža od ostalih koji služe za hvatanje hrane. Može se spremiti grilovana ili pržena i vrlo često punjena, pečena u rerni ili dinstana u vinu.


Lignja tube

Lignja tube

U ovom obliku, lignje u naše distributivne centre dolaze iz mora pri obalama Kine. Baš kao i pipci lignje, savršen su sastojak salatama. Telo lignje ima gotovo idealnu hidrodinamičnu liniju. Peraja su trouglasta i položena sa strane, počinju od sredine i protežu se do kraja tela.


Lignja pipci

Pipci džinovske lignje

Poreklom su iz Perua i našem asortimanu daju dodatnu širinu i konkurentnost na tržištu. Kao i lignje tube, savršen su sastojak salatama ali su izvrsne i u obliku čipsa.Lignja

Lignje

Čak 80% mesa lignje je jestivo, odlikuje se čvrstinom i bogatstvom proteina. Žilavo će postati samo ukoliko se ne pripremi na adekvatan način. Prilikom prženja, najbolje je meso prethodno zatvoriti čačkalicom.Totan

Totan

Pravo iz mora Hrvatske i Španije u našu ponudu! S obzirom na poreklo, kulinari sa Mediterana ih redovno pripremaju punjene u mediteranskom stilu ili kao sastojak rižotu. Totan ima vitko i izduženo telo sa trostrukim perajima na kraju. Telo je ujednačeno valjkasto i tek se pri kraju sužava u delu gde počinje peraje.