Sveža slatkovodna riba, kao i sveža morska, odmah po završenom prijemu u naše distributivne centre odvozi se u komoru za skladištenje ili direktno u prodajni prostor. Iako već stoji izložena na ledu, na svakih pola sata posipa se ljuspastim ledom radi održavanja adekvatne temperature. METRO asortiman broji preko 130 različitih artikala ribe i plodova mora što ga čini jedinstvenim na tržištu.


Slatkovodna riba

  • Šaran

    Saran

    U našoj ponudi možete naći ljuskavog i golog šarana koji se pre svega razlikuju po količini krljušti.

  • Amur

    Amur

    Vrlo pogodan za pripremu različitih vrsti ribljih čorbi, paprikaša i pašteti.

  • Tolstolobik

    Sivi tolstolobik

    Poznata rečna, bela i nemasna riba, izuzetno sočnog mesa. Ima krupne i jake kosti što je čini pogodnom za prženje.

  • Grgeč

    Grgec

    Savet kuvara: Ako ga ukrčkate u sosu od vina i belog luka, dobićete grgeča u najboljem izdanju.

  • Pastrmka

    Pastrmka

    Najlakše se raspoznaje po crvenim ili crnim pegama po celom telu. Može se kuvati u povrću, peći u rerni sa krompirom, pržiti ili grilovati.

  • Losos Pastrmka

    Losos pastrmka

    Poznata i kao morska pastrmka. Zbog velike sličnosti može se spremati kao i sam losos.


Kako prepoznati svězu ribu?

fresh-fish-1
Jedan od najlakših načina da proverite svežinu ribe je da pogledate peraja – moraju biti očuvana, elastična i bez oštećenja. Oštećenja su često znak dugog izlova i prepunih mreža. Slepljena peraja se javljaju usled neodgovarajućih uslova čuvanja.

fresh-fish-2
Bistre oči predstavljaju jedan od najznačajnijih pokazatelja svežine. Na slikama iznad možete videti razliku između oka sveže i ustajale ribe. Oči sveže ribe su bistre, bez ikakvih oštećenja.
fresh-fish-3
Oči ustajale ribe postaju mutne, krvave i to je najbolji znak da takvu ribu treba izbegavati.
fresh-fish-4
Sjajno crvena boja škrga je još jedan pokazatelj svežine. Pojedinačne pregrade moraju da budu odvojene, ne smeju biti slepljene ili sluzave.
fresh-fish-5
Sveži fileti ne smeju imati jak miris. Ukoliko fileti imaju užegao ili pojačan „riblji“ miris nisu za upotrebu.