Grgeči su jedni od najbrojnijih rodova košljoriba. Obuhvataju više od 6000 vrsta, od kojih većina živi u moru ali se neke vrste mogu naći i u slatkoj vodi. Prepoznatljivi su po bodljikavom leđnom peraju. Ima relativno visoko i široko telo, maslinastozelena leđa sa tamnim poprečnim prugama, bokovi su svetliji, dok je trbušni deo zelen do svetlo žut. Ako ga ukrčkate u sosu od vina i belog luka imaćete grgeča u najboljem izdanju.

Preporučujemo

  • Ljuskari

    ljuskari-listing

    Mnoge vrste ljuskara kao što su jastozi, parozi ili rakovi predstavljaju delikates. Iako je kuvanje najzastupljeniji način pripreme, pogodni su i za druge načine termičke obrade.

  • Mekušci

    mekusci-list

    Najveću grupu mekušaca čine puževi, ali pored njih zapažen gastronomski značaj imaju i glavonošci. U našem asortimanu mogu se pronaći kao sveži ili zamrznuti proizvodi.

  • Školjke

    oyster-listing

    Postoje dva osnovna pravila za pripremu školjki: odstraniti sirovu školjku koja je otvorena i svaku kuvanu koja je zatvorena.

  • Brancin

    Brancin

    Zbog čvrstog i ukusnog mesa sa malo kostiju, pripada najtraženijim ribama u evropskim kuhinjama.

  • Orada

    Orada

    Meso je pogodno za jako začinjavanje.

  • Romb

    romb-180x110

    Pljosnate ribe su specifične po svom ravnom telu, koje je prošireno sa strane. Jedan od najpoznatijih predstavnika je romb, nazvan još i oblić kvrgaš.