Postanite kupac

METRO kartica

Ima visok greben, snažan i širok trup sa puno mišića. U našoj ponudi možete naći ljuskavog i golog šarana, koji se pre svega razlikuju po količini krljušti, koja je kod golog šarana gotovo zanemarljiva. Za prave gurmane i sladokusce uvek dobar izbor, od kotleta prženih u korici od kukuruznog brašna do pikantno nadevenog i pečenog u rerni. Šaran potiče iz Azije ali je već u 15. veku u celoj Evropi postao važna slatkovodna vrsta. Sa obe strane šaran ima karakterističan kraći i duži brk. Voli tople, sporotekuće vode sa muljevitim dnom i mnoštvom biljaka.Preporučujemo

 • Ljuskari

  ljuskari-listing

  Mnoge vrste ljuskara kao što su jastozi, parozi ili rakovi predstavljaju delikates. Iako je kuvanje najzastupljeniji način pripreme, pogodni su i za druge načine termičke obrade.

 • Mekušci

  mekusci-list

  Najveću grupu mekušaca čine puževi, ali pored njih zapažen gastronomski značaj imaju i glavonošci. U našem asortimanu mogu se pronaći kao sveži ili zamrznuti proizvodi.

 • Školjke

  oyster-listing

  Postoje dva osnovna pravila za pripremu školjki: odstraniti sirovu školjku koja je otvorena i svaku kuvanu koja je zatvorena.

 • Brancin

  Brancin

  Zbog čvrstog i ukusnog mesa sa malo kostiju, pripada najtraženijim ribama u evropskim kuhinjama.

 • Orada

  Orada

  Meso je pogodno za jako začinjavanje.

 • Romb

  romb-180x110

  Pljosnate ribe su specifične po svom ravnom telu, koje je prošireno sa strane. Jedan od najpoznatijih predstavnika je romb, nazvan još i oblić kvrgaš.