Proizvodnja autentičnih sireva predstavlja sastavni deo kulturne baštine jedne zemlje ili podneblja. Tako je i Balkan poznat po tradicionalnim autentičnim recepturama za proizvodnju sira. Otuda ljubiteljima sira danas veliku pažnju privlače sirevi iz Srbije poput pirotskog i zlatarskog. Naš asortiman obezbeđuje jedinstvene ukuse Balkana na jednom mestu.


Balkanski sirevi



Kačkavalj
 

Kačkavalj

Karakterističan je po svojoj glatkoj i elastičnoj strukturi koja olakšava dekorisanje posluženja. 

 

Koziji i ovčiji
 

Ovčiji i koziji tvrdi sirevi

Što je sir stariji, njegova struktura postaje sve tvrđa, i te sireve nazivamo tvrdima. 

Feta
 

Fete

Feta je lagana i izuzetno blagog ukusa. Nosi ime po italijanskoj reči "fetta" što znači kriška, ali poreklo vodi iz Grčke. 

Mladi sir
 

Mladi sirevi

Mladi sir je jako zastupljen u ishrani, najviše zbog svog blagog i laganog ukusa. 

 

Sirevi sa Paga
 

Sirevi sa  ostrva Paga

Paški sir se proizvodi isključivo od mleka sa ostrva Pag i ima jedinstven ukus i miris. 

Beli sir
  Beli sirevi

Beli sirevi su najčešći sastojah svežih salata, a u ovim krajevima se najčešće mogu pronaći u šopskoj.