Bobičasto voće je jedan od neprocenjivih darova prirode, jer obiluje vrlo važnim nutrijentima neophodnim za zdravlje čoveka. Njihovo uvođenje u ishranu može dovesti do značajnih promena u organizmu. Bobičasto voće im širok spektar mogućnosti upotrebe - od konzumacije svežih plodova, do pravljenja sokova, frapea, kompota, salata, džemova, marmelada i kolača. Kako za svako voće pa tako i bobičasto, vredi pravilo: najvrednije i najbolje za organizam je sveže ubrano i u sirovom obliku.


Pogledajte naš asortiman

Jagoda
Jagoda
Poreklo: Španija, Srbija, Grčka
Da li ste znali da je jagoda u obliku kakvom je poznajemo nastala tek pre 250 godina? Do tada je bila poznata samo veoma aromatična čumska jagoda, sitnog ploda. Današnje gajene jagode broje i oko 1000 sorti iako tržišni značaj ima tek nekoliko njih.
Sdarže značajnu količinu vitamina C, B2, E, provitamina A, kao i kalcijuma, magnezijuma i gvožđa.


Malina

Malina
Poreklo: Srbija, Španija, Holandija
85% svetske proizvodnje potiče iz Evrope. Zrele maline su sočne i slatke i  nijedna druga vrsta jagodičastog voća nema tako punu aromu, koja je zaštitni znak maline. Malinaima visok nivo magnezijuma i kalcijuma, i pomaže u regulisanju nivoa vode  u organizmu. Zamrzavanjem ova voćka ne gubi ništa od blagotvornih sastojaka, tako da može da se jede tokom cele godine.Kupina
Kupine
Poreklo: Srbija, Španija, Holandija
Višegodišnji grm iz porodice ruža daje sjajne crne bobice. Pošto ne mogu dugo stajati, kupine treba brzo potrošiti. Najukusnije su sveže, kao desert uz sladoled od vanile, mada se kod nas pretežno od njih sprema kompot ili slatko. Vino od kupine, koje može da se priprema i u kućnim uslovima, pravi je desert i istovremeno lek koji jača krv, pre svega ubacujući veliku količinu gvožđa u krvne sudove.


Ribizla
Ribizla
Poreklo: Srbija
Sve sorte crvenih ribizli imaju izrazito sjajan pa čak i providan plod. Manje kisele sorte su pogodne za upotrebu u svežem stanju, dezertima ili salatama. Bobice ribizle mogu zadovoljiti čak polovinu dnevnih potreba za vitaminom C.

Aronija
Aronija
Poreklo: Srbija
Plodovi aronije dugo ostaju na grmu i ne suše se. Ipak, zbog oporosti ukusa retko kada se konzumira sveža. Aronija se više koristi sušena, kao piće u vidu sirupa ili za čajeve. Od vitamina sadrzi C, A, E, B2, B6, B9 i vrlo redak vitamin P. Od minerala tu su kalcijum, kalijum, gvozdje, molibden, mangan, fosfor i jod. Osim toga aronija sardzi i redak vocni secer sorbitol.
Borovnica
Borovnica
Poreklo: Srbija
Borovnice su pogodne za zamrzavanje a mogu se i sušiti. Karakterističan je njihov sok tamnocrvene boje. Jedna šolja ovog voća sadrži dovoljno antioksidanata da zadovolji dnevnu potrebu organizma. Ostala je legenda da su piloti u Drugom svetskom ratu jeli mnogo borovnica kako bi bolje videli tokom noćnih operacija.