Iako ovo voće sadrži manju količinu ugljenih hidrata, zanemarljivo masti i belančevina, zbog značajne količine minerala i vitamina koje sadrži nezamenljivo je za vitalnost i imunitet ljudskog organizma.

Pogledajte naš asortiman
Tresnja
Trešnja
Poreklo: Srbija
Ne sadrže pojedinačno ni jedan vitamin u velikoj količini, već izbalansirane količine vitamina A, B, C i E.

Sllljiva
Šljiva
Poreklo: Srbija
Pod šljivom se najčešće podrazumevaju sorte domaće šljive, koje su mnogobrojne. Većina sorti se koristi u isharani u vidu voća, a poneke se koriste i zbog drveta. Širom Evrope se od plodova drveta pravi alkoholni napitak šljivovica, koji se na našim područjima smatra srpskim nacionalnim pićem. Često se od plodova  šljive prave i mermelade i džemovi.


Visnja
Višnja
Poreklo: Srbija
Poreklom je iz Male Azije i smatra se da je višnja pratilac trešnje. Plodove divlje višnje čovek je koristio za ishranu, još dok je spontano rasla. Nema tačnih podataka od kada se višnja gaji u našoj zemlji. Plodovi višnje se koriste u svežem stanju, zamznuti i za preradu u sok, žele, sirup, mermeladu i slatko.
Breskva
Breskva
Poreklo: Srbija, Turska, Makedonija
Jačaju imuni i kardiovaskularni sistem, doprinose poboljšanju raspoloženja umanjujući umor i nervozu. Bogate su magnezijumom, selenom, cinkom, karotenom, vitaminima iz B grupe.

Kajsija
Kajsija
Poreklo: Srbija, Turska
Uzgojene sorte kajsija raširene su širom planete. Najbolje uspeva u oblastima sa blagom, mediteranskom  klimom, usled čega se u takvim oblastima intenzivno komercijalno uzgaja. Srbija godišnje proizvede oko 40.000 tona. Sadrže nizak nivo kiselina, ali u velikoh količini minerale, karoten, vitamin B5.
Nektarina
Nektarina
Poreklo: Srbija
Smatra se posebnom vrstom breskve, tj. voće nastalo ukrštanjem breskve i šljive. Nekatarine su niskokalorično voće koje sadrže vitamin A, B1, B2, B3, B6, vitamin C, E i K. Odličan si izvor kalijuma i drugih minerala kao što su fosfor, magnezijum i kalcijum i nemaju štetni holesterol.