Vaš pretraživač, Internet Explorer 11, je istekao i više nema podršku.
Instalirajte noviji pretraživač za sigurnije, brže i bolje korisničko iskustvo na našem web sajtu.

preduzetnici doprinose uživanju

Proslavite Dan Sopstvenog poslovanja 12. oktobra 2021.

Uživajte u danu koji je posvećen vama!

Zašto je preduzetništvo važno?

Šestu godinu za redom METRO obeležava Dan sopstvenog poslovanja, inicijativu posvećenu svim samostalnim preduzetnicima, najvitalnijoj – ali i najosetljivijoj grani svake privrede. Prethodne skoro pune dve godine ta osetljivost samostalnog biznisa postala je posebno očigledna, kao posledica Covid-19 pandemije.

 

Kao što je obično slučaj, tek u trenucima velikih izazova shvatimo pravi značaj nečega što smo do tada smatrali sastavnim delom svakodnevice. Ugostiteljski sektor, posebno njegov HoReCa deo, primer je takve situacije, kada smo zbog pandemije bili primorani da promenimo ili se u nekim periodima potpuno odreknemo svojih svakodnevnih navika.

 

Ugostiteljski sektor nije samo brojka koja ističe uspeh turističkih ili prazničnih sezona, to je mnogo češće porodični biznis koji održava ne samo članove porodica, već i gradi vezivno tkivo i inovativnost zajednice u kojoj posluje. To su male trgovačke ili uslužne radnje u kraju, restorani, kafići, frizerski saloni, kiosci sa hranom ili bilo kojom drugom robom koja vam može zatrebati u svako doba dana… To su mesta gde se vredno radi i grade planovi i osnove za stabilniju budućnost zajednice, bez obzira na izazove sadašnjosti, ali i mesta gde se okuplja kako bi se proćaskalo, opustilo i uživalo uprkos svim okolnostima.

 

I zato je samostalno preduzetništvo uvek važno – i u redovnim, ali posebno u vanrednim okolnostima, jer ono gradi zdravo društvo i privredu. 

Kako podržati samostalne preduzetnike?

„Bez vas nema radosti“ moto je ovogodišnjeg Dana sopstvenog poslovanja, tradicionalne METRO inicijative posvećene promovisanju i podršci samostalnih preduzetnika, čije je poslovanje tokom pandemije bilo posebno ugroženo. I zaista – bez njih nema radosti, u šta smo se uverili svaki put kada nismo mogli da popijemo kafu u omiljenom kafiću, ili da uživamo u ručku sa prijateljima u obližnjem restoranu, ili posetimo frizerski salon koji nam pruža mnogo više od dobre frizure.

 

Ali isto tako, svako od nas, može biti razlog za radost svih tih malih preduzetnika, na koje se toliko oslanjamo u svakodnevnom životu. Zbog toga verujemo da svi zajedno možemo da im pružimo podršku da brže i bezbolnije premoste posledice koje je na njihov rad ostavio ovaj period pandemije.

 

Vernost i podrška svakog od nas, ma koliko jednostavna bila, znači puno za opstanak i oporavak svih onih ugostitelja, samostalnih trgovaca i drugih malih preduzetnika, bez čijih usluga retko kada može da nam prođe dan, a koje predstavljaju mnogobrojne naizgled sitne, ali zapravo nemerljive radosti života.  

ENJOY THE DAY THAT’S ALL ABOUT YOU!

Own Business Day is the day we celebrate you for all the joy your business brings into everyone’s life – on any given day. Therefore, we’ve invited the world to truly enjoy what you cater for – like they mean it.
So, be proud of starting your own business in the first place, enjoy the day and take advantage of great deals, professional services and a valuable gift you can pick up from your METRO store. Because there’s no joy without you!
Dan Sopstvenog poslovanja
12. oktobar 2021

Pogledajte naš video

logo dan sopstvenog poslovanja