Postanite kupac

METRO kartica

Tim Horeca centra

Naš tim

milica-aleksic

Milica Aleksić

Nakon stečenog višeg obrazovanja u oblasti ugostiteljstva, na Visokoj hotelijerskoj školi u Beogradu, Milica je dobila i master diplomu u oblasti hotelijerstvo Doktorske studije završava na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, gde se opredelila za užu naučnu oblast gastronomija - hrana i piće, i kvalitet hrane i pića.

Tokom svoje dugogodišnje karijere bila je zaposlena i kao nastavnik kuvarstva u Ugostiteljsko-turističkoj školi u Beogradu. Na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu bila je na poziciji Asistenta-studenta doktorskih i master studija. Završila je stručni staž u Francuskoj i Italiji, a bila je i član radne grupe za reformu srednjeg stručnog obrazovanja.

Ostvarila je značajne uspehe na međunarodnim kulinarskim takmičenjima, a tokom 22. godine radnog staža u ugostiteljstvu angažovana je u više restorana u Beogradu.

Milica je danas rukovodilac METRO Horeca centra.


Radoje Jugović

Sa samo dvadeset i pet godina, postao je šef kuhinje poznatog beogradskog restorana. Svoju ljubav prema gastronomiji nasledio je od porodice, ali kako kaže, to nije bilo dovoljno, pa je još i tokom školovanja, slobodno vreme provodio po beogradskim restoranima, sa željom da stekne što više znanja. 

Svoju dosadašnju karijeru posvetio je radu u restoranima kao što su: Zlatnik, Little Bay, Monument, Žabar i drugi. 

Smatra da je gastronomija jedina nauka koja doživljava svakodnevne promene te da je samim tim i nemoguće opstati na gastronomskoj sceni bez kontinuiranog učenja i usavršavanja.


Radoje trenutno radi na poziciji asistenta METRO HoReCa centra.

Radoje Jugović

Uroš Urošević

Uroš Urošević

Jedan od najcenjenijih srpskih kuvara, godinama ulaže velike napore u razvoj domaćeg kulinarstva i njegovu promociju u inostranstvu. 

Urošević je prvi kuvar iz Srbije koji je primljen u najelitnije kulinarsko udruženje – Svetsko društvo master šefova iz Londona, koje je zahvaljujući brojnim zaslugama, aktivnostima i uvaženim članovima izborilo titulu najprestižnije i vodeće internacionalne asocijacije šefova. 

Bio je član žirija kao međunarodgastronomski sudija sa licencom WACS (Svetska asocijacija kuvara) na više od dvadeset takmičenja. Na prestižnim međunarodnim takmičenjima osvojio je zavidan broj nagrada, kako individualno, tako i sa timovima koje je predvodio. Radio je u više hotela i restorana, te je stekao iskustvo na svim radnim pozicijama, da bi kao šef kuhinje jednog elitnog beogradskog restorana proveo poslednjih osam godina. Uroš Urošević, koji je vodio METRO Horeca Centar prihvatio je nove poslovne izazove i zaduženja prelaskom na poziciju Rukovodilac za odnose sa HoReCa kupcima. 


Vanja Puškar

Poznati beogradski kuvar, jedan je od kreatora projekta “Chefs Club Beograd” i aktivista na projektu “Moderna Srpska Kuhinja”. Iako jako mlad, rođen 1986. godine, Vanja je uspeo da ustoliči svoje mesto među cenjenim šefovima naše zemlje.

Karijeru je otpočeo još kao srednjoškolac, radeći u Banjaluci, dok dalji profesionalni razvoj nastavlja u beogradskom hotelu Hyatt, zatim u Grand Casinu, Iguani, hotelu Splendid u Bečićima i restoranu Homa i u La Piazzi.

Trenutno je na funkciji šefa kuhinje OMB Larder restorana u sklopu Hotela Radisson Blu. 

Uživa u promenama, pa zato stalno isprobava nove namirnice i inovativne tehnike, smišlja zanimljive kombinacije uvek težeći novim izazovima.

Vanja Puškar

Jovica Jovičić

Jovica Jovičić

Vrhunski majstor gastronomije i TV lice, profesionalno se usavršavao u Rusiji, Grčkoj i Italiji i svoje bogato međunarodno iskustvo nesebično stavljao u službu ugostiteljskih objekata.

Pred njim su se otvarale i prilike za rad sa uticajnim i poznatim ličnostima, pa je tako tokom snimanja filma „Spasilac", Jovica svakodnevno kuvao za holivudske zvezde poput Denisa Kvejda, Nastasju Kinski, Žan Mark Bara kao i za Predraga Antonijevića i mnoge srpske glumce. Po odlasku u Moskvu 2000. godine, imao je priliku da kuva i u vikendici Vladimira Putina.

Njegov profesionalizam ovenčale su brojne medalje od kojih poseban akcenat stavlja na zlatnu medalju osvojenu 2012. kao kapiten srpskog tima na Mediteraneu, zatim na srebrnu medalju osvojenu u Istanbulu iste godine, i na bronzanu za izradu paste. U disciplini Black box prvi put za Srbiju naš tim osvaja Gran pri i zlatnu medalju. U Solunu osvaja zlato u spremanju jela od jagnjetine i još jednu zlatnu medalju za moderno jelo, a sve u organizaciji Asocijacije šefova kuvara Srbije čiji je Jovica član.


Marko Trpković

Vrhunski majstor u pripremi postastica, učesnik je brojnih inostranih i domaćih takmičenja iz ove oblasti, gde je ostvarivao izuzetne rezultate. 

Školovanje je završio u Beogradu, gde i započinje svoj profesionalni put radeći u hotelu Intercontinental, u kome je napredovao od pozicije poslastičara pripravnika do asistenta šefa poslastičarnice. 

Put karijere ga dovodi u hotel Square Nine I nakon toga u hotel Metropol palace, gde dobija mesto šefa poslasticarnice.

Pohađao je nekoliko obuka za pravlljenje sladoleda i italijanskih deserata u italiji. Dok je u Belgiji prosao obuke za izradu pralina, čokoladnih dekoracija i čokoladnih dezerata.

Marko Trpković

Stevan Rajta

Stevan Rajta

Najbolji srpski somelijer, nosilac diploma prestižnih evropskih i svetskih škola za somelijere, prvi je naš somelijer koji je učestvovao na globalnim takmičenjima i trasirao put mlađim generacijama koje žele da grade karijeru u ovoj oblasti. 


Svoje dugogodišnje iskustvo stekao je radeći u brojnim ekskluzivnim krstarećim brodovima, inostranim hotelima i prestižnim restoranima, kao i radeći za mnoge vinske kuće svetskog renomea. 


Danas je vrsni poznavalac vinske scene u našoj zemlji i njegovo mišljenje je izuzetno cenjeno. Vinski pisac, predavač i vinski ocenjivač, sa zadovoljstvom prenosi stečeno iskustvo mlađim generacijama koje nastoje da što bolje upoznaju vino i njegovu kulturu.


Ljuba Stojanović

Vrhunski majstor gastronomije, posebno je specijalnizovan za italijansku, francusku i kontinentalnu kuhinju.

Za više od petnaest godina profesionalnog iskustva, Ljuba je svoje umeće iskazao radeći kao kuvar i kao šef kuhinje, gde je pored gastronomske stručnosti pokazao i svoje liderske i menadžerske sposobnosti.

Za njim je ostao rad u restoranima širom Monte Karla, Italije i Nemačke, dok danas posao koji voli obavlja u Srbiji, u restoranu „Kalifornija“, nakon dugogodišnjeg iskustva u beogradskim restoranima „Kalemegdanska terasa“ i „Klub književnika“.

Ljibiša Stojanović

Teodora-Kosoric

Teodora Kosorić

Ponosni nosilac titule “Najbolji mladi kuvar 2014. godine” svoju ljubav prema kulinarstvu sigurnim korakom pretvara u uspešnu profesiju, iako ima samo dvadeset godina. 


Završila je srednju Ugostiteljsko-turisticku školu u Beogradu, a specijalističku tromesečnu obuku je pohađala u Italiji. Pored titule Naboljeg mladog kuvara, koju je osvojila na Internacionalnom kulinarskom kupu u Kragujevcu, Teodora je sa timom mladih kuvara Srbije osvojila i bronzanu medalju na Svetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu 2014. godine. U dosadasnoj karijeri, osvojila je jos nekoliko prestižnih nagrada na međunarodnim takmičenjima i pohađala niz različitih seminara iz oblasti gastronomije.


Novak Nenezić

Ponosni nosilac titule Nacionalni prvak u pravljenju koktela koju je osvojio 2004. godine, prva je osoba sa ovih prostora koja se pojavljuje kao učesnik na Svetskom prvenstvu.

Tokom svoje dosadašnje karijere radio je kao trening menadžer i podpredsednik Udruženja barmena Srbije, kao bar-menadžer bara “Centrala”, i kao glavni barmen na kruzeru “Disney Cruise Line-a” u periodu od dve godine.

Novak je od 2010. – 2014. godine bio suvlasnik poznatog Lava Bar-a, dok se od 2013. do danas posvetio radu u agenciji “Art of Bartending” gde zauzima poziciju generalnog menadžera.

Novak Nenezić