saopštenja za MEDIJe

(2019. godina)

VELEPRODAJA 360 - METRO PROŠIRUJE OSNOVNU DELATNOST

Datum objave: 18.12.2019.

 

Na nedavno održanoj godišnjoj konferenciji za medije, Upravni odbor i zaposleni predstavili su pristup Veleprodaja 360 kojim je kompanija proširila svoju osnovnu delatnost u finansijskoj godini 2018/19, i kojim planira da nastavi da se dalje razvija. 

 

Pročitajte više

METRO beleži najsnažniji rast veleprodajnog poslovanja u poslednjih 10 godina

Datum objave: 13.12.2019.

 

Godišnji finansijski rezultati kompanije METRO AG za 2018/19, objavljeni 11. decembra 2019. godine, pokazuju da je veleprodajni poslovni segment koji se sastoji od Cash & Carry operacija i dostave robe postigao porast like-for-like prodaje od 2.4%, dostigavši 29.9 milijardi evra. 

 

Pročitajte više

„Novogodišnjoj kutiji“ obradovalo se još hiljadu mališana

Datum objave: 11.12.2019.

 

Kompanija METRO Cash & Carry i Crédit Agricole banka, u saradnji sa Gradom Beogradom i Bankom hrane Beograd, organizovali su danas, tradicionalnu, humanitarnu akciju pod nazivom „Novogodišnja kutija“, u Sava centru. 

 

Pročitajte više

 

„Novogodišnja kutija“ i ovog decembra daruje najmlađe Beograđane 

Datum objave: 3.12.2019.

 

Kompanija METRO Cash & Carry i Credit Agricole banka Srbija, u saradnji sa Gradom Beogradom i Bankom hrane Beograd, tradicionalno organizuju humanitarni projekat pod nazivom „Novogodišnja kutija“, u sredu 11. decembra, u Sava Centru, od 12 časova. 

 

Pročitajte više

Zdrava priprema hrane je važna i nama i planeti

Datum objave: 25.10.2019.

 

Kulinarski maraton ”Cookathon” održan je kao završni događaj trogodišnjeg projekta ”Hrana sutrašnjice” (Food for Tomorrow) Švedskog instituta i ambasade Švedske Srbiji, u saradnji sa Metro HoReCa centrom u Beogradu. 

 

Pročitajte više

NAJLEPŠI UKUSI ŠPANIJE PRVI PUT U SRBIJI

Datum objave: 23.10.2019.

 

Ekonomsko odeljenje Ambasade Španije u Republici Srbiji i kompanija METRO Cash & Carry organizovali su danas u HoReCa centru događaj pod nazivom „Ukus Španije“, kao retku priliku da u Srbiji poznavaoci i ljubitelji kvalitetne hrane uživaju u specifičnim ukusima španskog podneblja. 

 

Pročitajte više

SAMOSTALNI PREDUZETNICI ZASLUŽUJU VEĆU PODRŠKU I VEĆU VIDLJIVOST

Datum objave: 8.10.2019.

 

Dan sopstvenog poslovanja, inicijativa posvećena većoj vidljivosti i prepoznavanju miliona preduzetnika širom sveta, koji se obeležava svake godine, proslavljen je danas četvrti put za redom i u Srbiji.

 

Pročitajte više

METRO ostaje lider u industriji prema Dow Jones indeksu održivosti

Datum objave: 25.9.2019.

 

U odnosu na prethodne godine METRO je dodatno povećao svoju prednost u kategoriji prodaje prehrambenih proizvoda prema evropskoj proceni Dow Jones Indeksa održivosti, uprkos znatno većem broju učesnika koji su se ove godine nadmetali u okviru globalno priznatog indeksa, kao i većem broju fokus pitanja.

 

Pročitajte više

METRO ACCELERATOR PRERASTAO U METRO XCEL START-UP

Datum objave: 20.8.2019.

 

Nakon četiri godine uspešne saradnje sa kompanijom Teachstars, METRO Accelerator za ugostiteljstvo prerasta u samostalni METRO program - METRO Xcel, koji ima za cilj da već formiranim startapima u ugostiteljstvu pomogne da napreduju brže i dalje. 

 

Pročitajte više

METRO AG NASTAVLJA RAST PRODAJE (+3.4% LIKE-FOR-LIKE)

Datum objave: 25.7.2019.

 

U trećem kvartalu 2018/19, METRO AG beleži povećanje like-for-like prodaje za 3.4% u odnosu na isti kvartal prethodne godine. U lokalnoj valuti, METRO prodaja porasla je za 3.6%. 

 

Pročitajte više

BRAŠNO OD BADEMA I PISTAĆA - ZA ZDRAVE I UKUSNE OBROKE

Datum objave: 17.7.2019.

 

Deo bogate i raznolike ponude zdravih namirnica, od nedavno su još dva inovativna, hranjiva i kvalitetna proizvoda - brašna od pistaća i badema. 

 

Pročitajte više

 

METRO 9. PUT USPEŠNO SERTIFIKOVAN PO NAJVIŠIM STANDARDIMA KVALITETA

Datum objave: 7.6.2019.

  

METRO Cash & Carry Srbija deveti put za redom, uspešno je sertifikovan prema IFS Cash & Carry standardu koji pripada grupi GFSI najviših standarda iz bezbednosti hrane.

 

Pročitajte više

PREDSTAVLJEN BEYOND BURGER - PRVI BILJNI BURGER U SRBIJI!

Datum objave: 16.5.2019.

  

Ljubitelji burgera u Srbiji imaće uskoro priliku da isprobaju svetski hit - Beyond Burger. Šta čini Beyond Burger prepoznatljivim, ali istovremeno i potpuno drugačijim gastronomskim užitkom, pokazala je današnja ekskluzivna degustacija u METRO HoReCa Centru.

 

Pročitajte više

DECENIJA MAGIČNOG DORUČKA

Datum objave: 16.4.2019. 

 

Danas je u školi za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović“, u Zemunu, obeležena jubilarna, deseta, godina postojanja humanitarne akcije „Magični doručak“.

 

Pročitajte više

Donirajte obrok i proslavite deceniju „Magičnog doručka“

Datum objave: 4.4.2019.

 

Humanitarna akcija pod nazivom „Magični doručak“ koju su pokrenuli kompanija METRO i banka Crédit Agricole Srbija, u saradnji sa Bankom hrane i Sekretarijatom za obrazovanje i dečiju zaštitu Grada Beograda – uspešno se realizuje celu deceniju.

 

Pročitajte više

VODA POKREĆE SVE(T)

Datum objave: 22.3.2019.

 

Povodom Svetskog Dana Vode, koji se obeležava svakog 22. marta, Ujedinjene Nacije objavile su nove i veoma poražavajuće podatke. Svesna ovog ozbiljnog globalnog problema, ali i svoje odgovornosti kao jednog od svetskih lidera u veletrgovini, kompanija METRO pokrenula je 2017. program pod nazivom METRO Water Initiative.

 

Pročitajte više

DUH TOSKANE U BOCI - PREDSTAVLJENO METRO VINO GODINE

Datum objave: 20.3.2019.

 

Dolazak proleća i početak nove sezone najbolje je proslaviti u odabranom društvu i uz ukusnu hranu i dobro vino. METRO je uradio upravo to, kada je u HoReCa Centru okupio drage prijatelje i uz degustaciju predstavio Borgobruno - METRO Vino Godine 2019.

 

Pročitajte više

VELIKI POTENCIJAL ZA ŽENSKO PREDUZETNIŠTVO

Datum objave: 7.3.2019.

 

Na međunarodni Dan Žena, METRO želi da istakne svu raznolikost samostalnih preduzetnica, kao i razloge zbog kojih su započele sopstveni biznis. Rezultati istraživanja pokazuju veliku raznolikost i značajan potencijal ženskog preduzetništva.

 

Pročitajte više

 

 

 

 

 

 

RAST METRO LIKE-FOR-LIKE PRODAJE ZA +2.3%

Datum objave: 30.1.2019.

 

Prema preliminarnim, nerevidiranim, podacima like-for-like prodaja kompanije METRO AG u Q1 2018/19 porasla je za 2.3% u odnosu na prethodnu godinu. Rast prodaje u Q1 2018/19 u skladu je sa prognozom za kompletnu finansijsku godinu 2018/19. 

 

Pročitajte više

 

 

 

 

EDUKATIVNA RADIONICA U SUBOTICI

Datum objave: 24.1.2019.

 

U prostorijama Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga, u Subotici, održana je sedma besplatna edukativna radionica na temu „Tendencije u ugostiteljsko-turističkoj privredi“, u organizaciji Privredne komore Srbije i kompanije METRO.

 

Pročitajte više

 

 

ANDRE RINENCLAND NOVI GENERALNI DIREKTOR METRO SRBIJA

Datum objave: 16.1.2019.

 

Andre Rinencland (André Rinnensland) imenovan je na mesto direktora METRO Cash & Carry Srbija, počev od 1. januara 2019. godine. Gospodin Rinencland prethodno je bio na poziciji Globalnog direktora „House of Learning“ i regionalnog HR direktora za operacije METRO AG u Aziji. 

 

Pročitajte više

BOŽIĆNA GOZBA ZA DECU IZ DOMA „JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ“

Datum objave: 8.1.2019.

 

Mladi kuvari okupljeni oko Junior Chefs Club-a Srbije pripremili su božićni ručak štićenicima iz Doma za decu bez roditeljskog staranja „Jovan Jovanović Zmaj”. Ručak je bio poslužen na sam dan Božića, 7. januara 2019. godine, od 12h u Domu, u ulici Braće Jerković 119, u Beogradu.

 

Pročitajte više

Božićni ručak za decu bez roditeljskog staranja 

Datum: 3.1.2019.

 

Mladi kuvari okupljeni oko Junior Chefs Club-a Srbije i ove godine na sam dan Božića pripremaju ručak štićenicima iz Doma za decu bez roditeljskog staranja „Jovan Jovanović Zmaj”. 

 

Pročitajte više

„NOVOGODIŠNJA  KUTIJA“ OBRADOVALA MALIŠANE BEOGRADA

Datum objave: 20.12.2018.

 

Crédit Agricole Banka Srbija i METRO, u saradnji sa Gradom Beogradom i Bankom hrane, organizovali su u Sava Centru humanitarni projekat i predstavu pod nazivom ,,Novogodišnja kvizovizija’’, namenjene deci iz beogradskih vrtića slabijeg materijalnog položaja.

 

Pročitajte više

METRO BELEŽI LIKE-FOR-LIKE RAST PRODAJE 5. GODINU ZA REDOM

Datum objave: 14.12.2018.

 

Prema izveštaju o godišnjim finansijskim rezultatima za 2017/18 kompanija METRO, specijalizovana za veleprodaju i maloprodaju prehrambenih proizvoda, povećala je svoju like-for-like prodaju u lokalnoj valuti za 1.3%, petu uzastopnu godinu. 

 

Pročitajte više

GLOBALNI AKCELERATOR ZA MALOPRODAJU

Datum objave: 12.12.2018.

 

METRO i Target pokreću jedinstven akcelerator program za maloprodaju, koji će se odvijati na 2 kontinenta, a 10 startapa će biti izabrano da učestvuje u tromesečnom programu u Berlinu i Mineapolisu. Za globalni akcelerator mogu da se prijave i srpski startapi.

 

 

Pročitajte više

 

MLADI KUVARI IZ SRBIJE OSVOJILI SREBRO U LUKSEMBURGU!

Datum objave: 27.11.2018.

 

Mladi kuvari, predstavnici Junior Chefs Cluba Srbije, osvojili su srebrnu medalju na najvećem svetskom kulinarskom takmičenju 2018 Villeroy & Boch Culinary World Cup, u Luksemburgu.

 

 

Pročitajte više

VRHUNSKI ITALIJANSKI ŠEF, EROS PIKO, U HORECA CENTRU

Datum objave: 20.11.2018.

 

Danas je u METRO HoReCa Centru na izuzetan način obeležena svetska Nedelja italijanske kuhinje. U saradnji Ambasade Republike Italije u Srbiji i kompanije METRO, održan je specijalan događaj u HoReCa Centru.

 

 

Pročitajte više

MLADI KUVARI IZ SRBIJE SPREMNI ZA SVETSKO KULINARSKO TAKMIČENJE

Datum objave: 15.11.2018.

 

Sinoć je u rezidenciji Ambasade Kanade u Srbiji, uz podršku kompanije METRO Cash & Carry, održana generalna proba mladih kuvara okupljenih oko Junior Chefs Cluba Srbije, kao finalna priprema pred odlazak na kulinarsko takmičenje 2018 Villeroy & Boch Culinary World Cup, u Luksemburgu.

 

Pročitajte više

EDUKATIVNA RADIONICA U NOVOM SADU 

Datum objave: 14.11.2018.

 

U prostorijama Privredne komore u Novom Sadu održana je šesta po redu besplatna edukativna radionica na temu „Tendencije u ugostiteljsko-turističkoj privredi“, u organizaciji Privredne komore Srbije i kompanije METRO.

 

Pročitajte više

EDUKATIVNA RADIONICA U KRAGUJEVCU

Datum objave: 31.10.2018.

 

U prostorijama Privredne komore u Kragujevcu održana je peta po redu besplatna edukativna radionica na temu „Tendencije u ugostiteljsko-turističkoj privredi“, u organizaciji Privredne komore Srbije i kompanije METRO Srbija.

 

Pročitajte više

EDUKATIVNA RADIONICA U ČAČKU

Datum objave: 18.10.2018.

 

Čačak kao grad-domaćin, u ciklusu od sedam besplatnih treninga, odigrao je značajnu ulogu u pomoći privrednicima iz ugostiteljskog sektora ovog okruga kako bi još kvalitetnije upravljali sopstvenim biznisom.

 

Pročitajte više

METRO SE ZALAŽE ZA VEĆU VIDLJIVOST SAMOSTALNIH PREDUZETNIKA U SRBIJI

Datum objave: 9.10.2018.

 

Danas je u METRO HoReCa Centru održan prvi deo Gastro Maratona, posvećenog obeležavanju „Dana sopstvenog poslovanja“, koji kompanija zvanično organizuje širom sveta svake godine, drugog utorka u oktobru

 

Pročitajte više

 

EDUKATIVNA RADIONICA U NIŠU

Datum objave: 3.10.2018.

 

Niš je treći grad-domaćin u ciklusu od sedam besplatnih treninga, koji se održava širom Srbije sa ciljem da se pomogne privrednicima iz ugostiteljskog sektora da još kvalitetnije upravljaju sopstvenim biznisom

 

Pročitajte više

U SRBIJI NAPRAVLJEN NAJDUŽI MILLE-FEUILLE KOLAČ

Datum objave: 7.9.2019.

 

METRO Cash & Carry Srbija organizovala je danas u svojoj radnji u Zemunu događaj koji je obradovao sve prave sladokusce. U susret „Danu sopstvenog poslovanja“, koji kompanija organizuje širom sveta svake godine, drugog utorka u oktobru – napravljen je 50 metara dugačak kolač Hiljadu listova (Mille-feuille).

 

Pročitajte više

METRO POKREĆE VELIKU AKCIJU RECIKLIRANJA STAROG POSUĐA

Datum objave: 31.8.2018.

 

METRO Cash & Carry Srbija poziva sve zainteresovane da se pridruže velikoj, tromesečnoj, akciji recikliranja starog metalnog posuđa i na taj način doprinesu očuvanju životne sredine u Srbiji.

 

Pročitajte više

METRO 8. PUT USPEŠNO SERTIFIKOVAN PO NAJVIŠIM STANDARDIMA KVALITETA

Datum objave: 7.8.2019.

 

METRO Cash & Carry Srbija osmi put za redom, uspešno je sertifikovan prema IFS Cash & Carry standardu koji pripada grupi GFSI najviših standarda iz bezbednosti hrane.

 

Pročitajte više

 

METRO – SOLIDAN TREĆI KVARTAL I TREND POBOLJŠANJA POSLOVANJA U RUSIJI 

Datum objave: 3.8.2018.

 

Sa malim porastom like-for-like prodaje u devet meseci, zaključno sa krajem juna 2018. godine, METRO je ukupno postigao solidan poslovni rezultat. 

 

Pročitajte više