METRO ostaje lider u industriji prema Dow Jones indeksu održivosti

METRO je ostvario značajan uspeh u rangiranju, uprkos jačoj konkurenciji. METRO je dodatno ojačao svoju reputaciju jedne od najodrživijih globalnih kompanija koje se bave prodajom prehrambenih proizvoda. Kompanija se prema Dow Jones Indeksu održivosti posebno istakla u oblastima strategije klimatske zaštite, upravljanja ambalažom i zaštite podataka.

Metro sustainable

U odnosu na prethodne godine METRO je dodatno povećao svoju prednost u kategoriji prodaje prehrambenih proizvoda prema evropskoj proceni Dow Jones Indeksa održivosti, uprkos znatno većem broju učesnika koji su se ove godine nadmetali u okviru globalno priznatog indeksa, kao i većem broju fokus pitanja. Kompanija je uspela da poboljša svoju poziciju za čak šest bodova, a posebno se istakla u oblasti zaštite klime, upravljanja ambalažom, kao i u oblastima sajber bezbednosti. 

U domenu ekonomije, METRO se posebno istakao u oblasti odnosa sa kupcima, svojom strategijom zdravlja i ishrane, kao i u pogledu zaštite podataka i sajber bezbednosti – dva pitanja kojima se Dow Jones Indeks održivosti prvi put bavi od 2019. godine. Kada je reč o zaštiti životne sredine, METRO je dobio najbolje ocene iz oblasti strategije klimatske zaštite, upravljanja ambalažom i smanjivanja rizika vezanih za upotrebu vodenih resursa u lancu snabdevanja. U društvenoj kategoriji, kompanija se kao i prethodnih godina uspešno pokazala i u oblasti privlačenja i zadržavanja talenata.

„Odgovorna upotreba svih resursa je fokus našeg poslovanja na svakodnevnom nivou, i posebno je bitna za nas kao vodeću međunarodnu veleprodajnu kompaniju i stručnjaka u oblasti prehrambenih proizvoda. Ekonomičnim pristupom, kao i snažnom društvenom i ekološkom orijentacijom, ostajemo verni našim kupcima, poslovnim partnerima, investitorima, kao i zaposlenima“, izjavio je povodom objavljivanja najnovijih rezultata Dow Jones Indeksa održivosti – Heiko Hutmacher, član Upravnog odbora kompanije METRO AG, odgovoran za pitanja održivog poslovanja.

 

Kontakt

Korporativne komunikacije i odnosi sa javnošću, e-mail: info@metro.rs  
Autoput za Novi Sad 120, 11080 Beograd
Tel/fax: 0800 222 022