U KRAGUJEVCU ODRŽANA EDUKATIVNA RADIONICA ZA UNAPREĐENJE POSLOVANJA UGOSTITELJSKOG SEKTORA

Radionica Kragujevac

U prostorijama Privredne komore u Kragujevcu održana je peta po redu besplatna edukativna radionica na temu „Tendencije u ugostiteljsko-turističkoj privredi“, u organizaciji Privredne komore Srbije i kompanije METRO Cash & Carry Srbija. 

 

Na organizovanom okupljanju razgovaralo se o trendovima u gastronomiji, pripremi obroka, a posebna pažnja bila je posvećena savetima kako da se jedan ugostitelj istakne i napravi razliku u odnosu na svoju konkurenciju. Predstavnici METRO HoReCa Centra bili su na raspolaganju učesnicima i odgovarali su na sva pitanja nakon predavanja i praktičnog dela treninga. 

 

Na radionici u Kragujevcu prikazana su rešenja i primeri iz prakse koji imaju za cilj povećanje profitabilnosti i poboljšanja kvaliteta hrane i usluga, a zaseban deo radionice bio je posvećen inovativnim tehnikama rada u ugostiteljskoj kuhinji.

 

„Pored Kragujevca, do sada smo održali besplatne radionice u Čačku, Nišu, Beogradu i Požarevcu, a u planu su još Novi Sad i Subotica. Regionalna privredna komora i grad Kragujevac su bili pravi domaćini, što se videlo i kroz sam način na koji su animirani privrednici, i potpuno je jasno da ugostiteljstvo poslednjih godina pokazuje veliki potencijal i značajan uticaj na razvoj lokalne privrede“, rekla je Milica Aleksić, rukovodilac METRO HoReCa centra.

 

Kompanija METRO, kao lider na tržištu na kojem posluje, smatra da je podrška samostalnim preduzetnicima i privrednicima iz oblasti ugostiteljstva ključni deo poslovanja kompanije u Srbiji. Privredna komora Srbije prepoznala je ovaj projekat kao deo svog strateškog nastojanja da ojača poslovanje domaćih kompanija, u ovom slučaju privrednika iz ugostiteljskog sektora.  

Kontakt

Korporativne komunikacije i odnosi sa javnošću, e-mail: info@metro.rs  
Autoput za Novi Sad 120, 11080 Beograd
Tel/fax: 0800 222 022