U NIŠU ODRŽANA EDUKATIVNA RADIONICA ZA UNAPREĐENJE POSLOVANJA UGOSTITELJSKOG SEKTORA 

Radionica NIs

U prostorijama Privredne komore u Nišu juče je održana još jedna u nizu besplatnih edukativnih radionica na temu „Tendencije u ugostiteljsko-turističkoj privredi“, u organizaciji kompanije METRO Cash & Carry Srbija i uz podršku Privredne komore Srbije. 

 

Niš je treći grad-domaćin u ciklusu od sedam besplatnih treninga, koji se održava širom Srbije sa ciljem da se pomogne privrednicima iz ugostiteljskog sektora da još kvalitetnije upravljaju sopstvenim biznisom.

 

Na radionici u Nišu stručnjaci iz HoReCa oblasti podelili su sa prisutnim privrednicima konkretne savete kako da unaprede svoje poslovanje i istaknu se u odnosu na konkurenciju.

 

Prikazana su rešenja koja imaju za cilj povećanje profitabilnosti i poboljšanja kvaliteta hrane i usluga, dok je posebna pažnja bila posvećena prikazivanju inovativnih tehnika rada u ugostiteljskoj kuhinji.

 

„Ugostiteljstvo ima snažan uticaj na razvoj lokalne privrede i poslednjih godina pokazuje veliki potencijal. METRO Cash & Carry Srbija zajedno sa stručnjacima iz HoReCa centra i uz podršku Privredne komore Srbije, uspešno sprovodi besplatne edukacije koje se sastoje iz teorijskog i praktičnog dela“, rekla je Milica Aleksić, rukovodilac METRO HoReCa centra i dodala: „Da je tema i više nego aktuelna govori i činjenica da nam se javljaju i one lokalne samouprave i privrednici iz gradova koji nisu obuhvaćeni planiranim radionicama.“ 

 

Kompanija METRO kao lider na tržištu na kojem posluje, smatra da je podrška samostalnim preduzetnicima i privrednicima iz oblasti ugostiteljstva, ključni deo poslovanja kompanije u Srbiji. Pored Niša, Beograda i Požarevca, obuke će biti organizovane i u Novom Sadu, Čačku, Subotici i Kragujevcu (sa regionima). Privredna komora Srbije prepoznala je ovaj projekat kao deo svog strateškog nastojanja da ojača poslovanje domaćih kompanija, u ovom slučaju privrednika iz ugostiteljskog sektora. 

 

Kontakt

Korporativne komunikacije i odnosi sa javnošću, e-mail: info@metro.rs  
Autoput za Novi Sad 120, 11080 Beograd
Tel/fax: 0800 222 022