U NOVOM SADU ODRŽANA EDUKATIVNA RADIONICA ZA UNAPREĐENJE POSLOVANJA UGOSTITELJSKOG SEKTORA 

Radionica Novi Sad

U prostorijama Privredne komore u Novom Sadu održana je šesta po redu besplatna edukativna radionica na temu „Tendencije u ugostiteljsko-turističkoj privredi“, u organizaciji Privredne komore Srbije i kompanije METRO.

 

Osnovni cilj ovog treninga bila je praktična demonstracija konkretnih saveta i primera kako da se mali i srednji preduzetnici u ugostiteljstvu, istaknu u odnosu na konkurenciju. Predstavnici METRO HoReCa Centra bili su na raspolaganju učesnicima i odgovarali su na sva pitanja nakon predavanja i praktičnog dela treninga.

Na radionici u Novom Sadu razgovaralo se o trendovima u gastronomiji i kulinarstvu, gde je posebna pažnja bila posvećena rešenjima i primerima iz prakse koji imaju za cilj povećanje profitabilnosti i poboljšanja kvaliteta hrane i usluga. Trening je imao i poseban praktičan deo, koji je bio posvećen inovativnim tehnikama rada u ugostiteljskoj kuhinji.

„Ugostiteljski sektor u Srbiji predstavlja jednu od najbrže rastućih grana privrede, i zaista ima sjajan razvojni potencijal. Da bi taj potencijal bio ispunjen, a razvoj održiv, konkretna podrška ovoj grani privrede je neophodna, i jedan od vidova takve podrške je upravo deljenje znanja i iskustava. Verujemo da su ovakve inicijative u oblasti treninga i edukacije svima koji učestvuju korisne – razmenom informacija razvijamo i profesionalnu ugostiteljsku delatnost“, rekla je Milica Aleksić, rukovodilac METRO HoReCa centra.
Pored Novog Sada, besplatne radionice su održane i u Kragujevcu, Čačku, Nišu, Beogradu i Požarevcu, a u planu je za sada još i Subotica.

Kompanija METRO, kao lider na tržištu na kojem posluje, smatra da je podrška samostalnim preduzetnicima i privrednicima iz oblasti ugostiteljstva ključni deo poslovanja kompanije u Srbiji. Privredna komora Srbije prepoznala je ovaj projekat kao deo svog strateškog nastojanja da ojača poslovanje domaćih kompanija, u ovom slučaju privrednika iz ugostiteljskog sektora. 

Kontakt

Korporativne komunikacije i odnosi sa javnošću, e-mail: info@metro.rs  
Autoput za Novi Sad 120, 11080 Beograd
Tel/fax: 0800 222 022