U SUBOTICI ODRŽANA EDUKATIVNA RADIONICA ZA UNAPREĐENJE POSLOVANJA UGOSTITELJSKOG SEKTORA

Radionica Subotica

U prostorijama Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga, u Subotici, održana je sedma besplatna edukativna radionica na temu „Tendencije u ugostiteljsko-turističkoj privredi“, u organizaciji Privredne komore Srbije i kompanije METRO.

 

Osnovni cilj treninga bila je praktična demonstracija konkretnih saveta i primera kako da se mali i srednji preduzetnici u ugostiteljstvu, istaknu u odnosu na konkurenciju. Predstavnici METRO HoReCa Centra bili su na raspolaganju učesnicima i odgovarali su na sva pitanja nakon predavanja i praktičnog dela treninga. 

Organizovanjem radionice u Subotici završen je ciklus besplatnih predavanja na kojima se razgovaralo i o trendovima u gastronomiji i kulinarstvu, a posebno je bila posvećena pažnja na rešenja i primere iz prakse koji imaju za cilj povećanje profitabilnosti i poboljšanja kvaliteta hrane i usluga. Trening je imao i poseban praktičan deo, koji je bio posvećen inovativnim tehnikama rada u ugostiteljskoj kuhinji.

 

„Pored Subotice, besplatne radionice održane su i u Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku, Nišu, Beogradu i Požarevcu, kroz koje je prošlo preko 100 preduzetnika. Tema je i dalje više nego aktuelna, interesovanje naših ugostitelja i dalje veliko, pa smo sigurni da ćemo nastaviti sa edukacijom i podrškom i drugih lokalnih samouprava i privrednika iz Srbije“, rekla je Milica Aleksić, rukovodilac METRO HoReCa centra.

Kompanija METRO, kao lider na tržištu na kojem posluje, smatra da je podrška samostalnim preduzetnicima i privrednicima iz oblasti ugostiteljstva ključni deo poslovanja kompanije u Srbiji. Privredna komora Srbije prepoznala je ovaj projekat kao deo svog strateškog nastojanja da ojača poslovanje domaćih kompanija, u ovom slučaju privrednika iz ugostiteljskog sektora.  

Kontakt

Korporativne komunikacije i odnosi sa javnošću, e-mail: info@metro.rs  
Autoput za Novi Sad 120, 11080 Beograd
Tel/fax: 0800 222 022