Food waste cooking

food-waste-banner

Zaštita životne sredine i društvena odgovornost aktuelne su teme današnjice. Svetski resursi su ograničeni i iz tog razloga održivo poslovanje je od presudnog značaja za sve nas. Održivost je deo poslovne strategije METRO Grupe jer iskreno verujemo da je uspeh naše kompanije direktno u vezi sa tim.
Svojim aktivnostima dajemo pravi primer i podstrek i drugim kompanijama kako i na koji način treba da se zalažu za odgovorno i održivo poslovanje u sredini u kojoj rade i žive.

Želimo da naši zaposleni postanu ambasadori promena i na taj način doprinesemo zajedničkom uspehu, ali i da ta naša znanja i veštine podelimo i sa partnerima i kupcima. Na taj način doprinosimo i njihovom uspehu i zadovoljstvu krajnjih potrošača. Za poslovni uspeh od posebnog značaja je i održivo ponašanje nas kao pojedinaca. Zato nastojimo da kroz različite aktivnosti i inicijative, podelom praktičnih saveta, učinimo svakodnevnicu još lakšom i zanimljivijom.

Hrana predstavlja srž našeg poslovanja i polje našeg delovanja. Svesni smo njenog značaja i činimo sve što je u našoj moći da smanjimo gubitak i oštećenja namirnica tokom nabavnog lanca. Jer na kraju, na dobitku smo svi - i naša planeta i mi, kada sva hrana uzgajana na polju završi na jednom mestu – servirana na tanjiru.

U današnje vreme, mnogo se priča o tome kako treba da se prate svetski trendovi u kuvanju, pa i samoj dekoraciji i serviranju hrane, ali nikako da se i kod nas čuje glas o tome kako racionalno i pravilno pripremiti tu hranu. Pripremajući obrok, često odbacujemo i one delove proizvoda, posebno kada je povrće u pitanju, a da toga nismo ni svesni. Upravo ti delovi su i najdragoceniji, a jela pripremljena od delova namirnica koje smo pripremili za bacanje, mogu biti jednako ukusna, kreativna i lepo servirana, baš kao i ostali obroci koje svakodnevno pripremamo. Na taj način ne samo što ćemo više pažnje obratiti i na kućni budžet, nego ćemo, što je još bitnije, maksimalno iskoristiti sve hranljive sastojke proizvoda i konačno, u pravom smislu te reči, moći za sebe da kažemo da zaista pratimo i diktiramo nove trendove. To je ono po čemu smo svi mi zaposleni u kompaniji METRO prepoznatljivi.

„Food waste cooking” je kuvar kreiran sa ciljem da predstavi način pripremanja hrane kroz par jednostavnih recepata u cilju maksimalne uštede, a ujedno i korišćenja proizvoda”.

FOOD WASTE COOKING - KNJIGA RECEPATA