Aromatizovani svinjski file sa varivom od heljde i suvih šljiva na pireu od vlašca
Ne prosipajte vodu nakon kuvanja povrća, iskoristite je za nalivanje jela!

Namirnice korišćene za pripremu ovog jela su većinom proizvedene u Srbiji čime podržavamo očuvanje lokalnih proizvoda.
Vreme pripreme
:
1 h
Nivo težine
:
Srednji
Broj porcija
:
1
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
220grama
svinjskog filea80grama
heljde20grama
suvih šljiva100grama
belog krompira50grama
šalot luka3grama
peperinconi30grama
putera0,2dl
mleka30grama
tvrdog sira10grama
svežeg vlašca5grama
svežeg ruzmarinaPo želji
biber šareni, so i kleka50grama
suncokretovog uljaPriprema
1. korak
Svinski file odvojiti od žilica.
Usitniti ruzmarin, biber, kleku, so, uz dodatak par kapi ulja i masu utrljati u pripremljeno meso zatim uviti u foliju i odložiti u frižider.
Usitniti ruzmarin, biber, kleku, so, uz dodatak par kapi ulja i masu utrljati u pripremljeno meso zatim uviti u foliju i odložiti u frižider.
2. korak
Krompir skuvati u slanoj vodi i sačuvati vodu u kojoj se kuvao.
Ispasirati i dodati seckan vlašac, peperoncine, so, biber, mleko i puter i umutiti penasto u pire...
Ispržiti meso na puteru uz nalivanje vode u kojoj se kuvao krompir.
Ispasirati i dodati seckan vlašac, peperoncine, so, biber, mleko i puter i umutiti penasto u pire...
Ispržiti meso na puteru uz nalivanje vode u kojoj se kuvao krompir.
3. korak
Heljdu skuvati i sačuvati vodu u kojoj je kuvana.
Propržiti sitno seckan šalot luk i dodati kuvanu heljdu sa seckanim suvim sljivama.
Sve zajedno dinstati par minuta uz dodatak vode u kojoj se kuvala heljda i začiniti.
Dodati malo putera i rendan tvrdi sir...
Servirati po želji.
Propržiti sitno seckan šalot luk i dodati kuvanu heljdu sa seckanim suvim sljivama.
Sve zajedno dinstati par minuta uz dodatak vode u kojoj se kuvala heljda i začiniti.
Dodati malo putera i rendan tvrdi sir...
Servirati po želji.
Milica Aleksić, rukovodilac METRO HoReCa centra