Postanite kupac

METRO kartica

BEYOND BILJNI BURGER - PRVI PUT U SRBIJI

Beyond burgeri

Inovativna kompanija Beyond Meat (više od mesa), postigla je pravu revoluciju u procesu izgradnje mesa, ali na biljnoj bazi. Tako je nastao Beyond Burger, prvi burger na svetu sa biljnom osnovom, koji u Srbiji ekskluzivno možete pronaći samo u METRO Cash & Carry distributivnim centrima.

Napravljen od proteina graška, Beyond Burger je više od burgera. Jednako je sočan i ukusan kao tradicionalni burger od govedine i priprema se na isti način. Ipak, pri njegovoj proizvodnji koristi se čak 99 posto manje vode i 46 posto manje energije, što ceo proces čini mnogo efikasnijom i održivijim. Pored toga emituje se i manje štetnih gasova, koji izazivaju efekat staklene bašte.

Poznato je da su hranljivi blokovi poput proteina, masti, minerala u tragovima i vode – osnovni sastojci mesa. Međutim, manje je poznato da isti ovi blokovi postoje i u biljnom svetu. Svesna toga, kompanija Beyond Meat došla je na ideju da upravo njih iskoristi za proizvodnju svog novog proizvoda, Beyond biljnog burgera – bez žrtvovanja ukusa i teksture. 

Beyond burgeri
Pored fantastičnog ukusa, prednost ovog burgera je što je mnogo zdraviji od tradicionalnog, jer u svom sastavu ne sadrži holesterol i zasićene masti, kao ni gluten, ni soju. Beyond burger idealna je opcija za vegane, vegeterijance, one sa netolerancijom na mlečne proizvode i sve koji traže visokokvalitetan proteinski obrok.