Postanite kupac

METRO kartica

Saznajte više o projektu METRO šampioni humanosti 2015

METRO Šampioni humanosti

Ko su METRO šampioni humanosti 2015?


Želimo da istaknemo značaj solidarnosti i da podelimo priče koje inspirišu! Želimo da se pobrinemo da primeri humanosti ne padnu u zaborav, već da opstaju i služe kao snaga koja nas pokreće!
Zato smo pokrenuli potragu da među mnogim šampionima humanosti koji postoje u našoj zemlji, pronađemo i nagradimo onog najhumanijeg!

Priznanjem „METRO Šampion humanosti 2015“ želimo da istaknemo vrednost zajedništva. Ipak, to je nemoguće bez onih koji su svojim delovanjem postali oličje humanosti u svom okruženju.

Izuzetna posvećenost – bilo da je društvena, posvećenost životnoj sredini ili sa uspešnim poslovnim konceptom – doprinosi dobrobiti zajednica.


Ona može imati različite oblike:

  • služenje lokalnoj zajednici
  • ponuda jedinstvenih usluga, cena, proizvoda koji doprinose dobrobiti zajednice
  • ukrašavanje radnje a samim tim i zajednice
  • podrška i sponzorisanje lokalnih događaja
  • demonstracija društvene odgovornosti
  • činjenje nečeg značajnog za ljude u nepovoljnijem položaju
  • prisustvovanje/organizacija lokalnih festivala ili drugih događaja
  • pomoć u održavanju čistoće u zajednici
  • restauracija istorijskih znamenitosti ili učešće u prikupljanju sredstava
  • davanje posebnih povlastica beskućnicima

Možda baš Vaša priča postane inspiracija za mnoga naredna humana dela!

Svi samostalni ugostitelji koji pored vođenja sopstvenog poslovanja, vode računa i o svojoj zajednici i nesebično pružaju pomoć onda kada je potrebna, pozvani su da podele svoje priče. 

Ukoliko prepoznajete šampiona humanosti u svom okruženju predložite mu da podeli svoju priču. 
Ukoliko smatrate da ste baš Vi svojom izuzetnom i dugotrajnom posvećenošću pružili doprinos svojoj zajednici, nemojte oklevati da pošaljete svoju priču. Možda baš Vaša priča posluži kao inspiracija za mnoge druge humane priče koje su tek pred nama!

Podržimo humanost!

Kancelare
Šampion za kojim tragamo može da bude lokalna pekara koja upošljava osobe sa invaliditetom, dajući im šansu da zarade za život i integrišu se u društvo. To može biti restoran koji obezbeđuje hranu za socijalno ugrožene građane ili možda mali ugostiteljski objekat koji dostavlja namirnice starijim sugrađanima na kućnu adresu.

Kaže se da humani ljudi čine humana dela ne tražeći ništa zauzvrat. Njihova najveća nagrada je osmeh osobe kojoj pruže pomoć. Ipak, nagrada od 3000 evra očekuje šampiona humanosti prema izboru našeg žirija. Tu smo da odamo priznanje humanosti i da joj pružimo podršku!

Medijski sponzori projekta

market-baner
cafebar