Sveža morska riba u METRO Cash & Carry centrima

10% popusta svakog petka na asortiman sveže morske ribe!

Top baner

Jedinstvena ponuda važi svakog petka na asortiman sveže morske ribe.


Širok asortiman koji možete pronaći u našim ribarnicama, obogatiće ponudu Vašeg restorana ili vašu porodičnu trpezu. Preko 160 različitih vrsta ribe i plodova mora možete pronaći eksluzivno u našem prodajnom lancu. Pored toga, METRO je za svoje kupce svakog petka obezbedio 10% popusta na ceo asortiman morske ribe.
Uvozom ribe Severnog mora iz Danske i Norveške, Sredozemnog iz Maroka i Tunisa, kao i sa celog Mediterana, METRO donosi svetska mora u malom, pružajući svakom kulinaru mogućnost potpuno novog gastronomskog iskustva.

Pored navedenog, sveža morska riba se uvozi iz Norveške, Maroka, Meksika, Bugarske, Hrvatske, Vijetnama, Danske, Amerike, Argentine, Nemačke...

Obezbeđujemo povoljne cene ribe za svoje kupce, tako da se losos, brancin, orada, tuna cipal ili iverak mogu lako naći na Vašem stolu!
Postanite METRO Cash & Carry kupac i ostvarite ove pogodnosti pri kupovini morske ribe!

Izdvajamo iz asortimana

Losos
Meso se može pripremati i presno, tako što ćete ga iseći na tanke listove. Nema greške ako koristite marinadu od limunovog soka i ulja, ili sirćeta i belog vina.


Brancin
Predmet obožavanja među gurmanima i jedna od najtraženijih riba u evropskim kuhinjama. Može se reći da je za pripremu zahtevnija, ali svakako vredna malo dužeg ostajanja u kuhinji.

Orada
Pogodna je za spremanje na različite načine što ostavlja dovoljno prostora vašoj maštovitosti. Vi i svi za vašom trpezom uživaćete u specijalitetima napravljenim od ove ribe!

Iverak
Cenjena riba iz porodice list-riba, karakteristična po svom pljosnatom izgledu. Čest specijalitet u menijima restorana.

Skuša
Poznata na našem podneblju, skuša se često nalazi na srpskim trpezama. Hranljiva je zbog visokog nivoa masti i pogodna za dinstanje.

Škarpina
Posebno mesto zauzima u francuskoj kuhinji, ali se njeno prisustvo sve više primećuje i na domaćim jelovnicima.

Recepti za pripremu

Orada u korici od soli

Za pripremu ovog jela potrebna vam je jedna orada, 2 kg morske soli, 4 jaja, 2 čena belog luka, 1 limun, 150 g brašna, 60 g  skroba, sveži začini. Korica od soli se pravi od mešavine morske soli, brašna, skroba i jaja. Kada se ovi sastojci pomešaju, masa treba pod prstima da bude kao vlažan pesak. Postavite koricu na papir za pečenje, ribu smesitite preko i začinite belim lukom, limunom i začinima. Zatim umotajte oradu u koricu sa svih strana i stavite da se peče 30 minuta na temperaturi 200 °C. Nakon pečenja, "otkrijte" oradu, vodite računa da ne oštetite ribu tokom lomljenja korice, i počnite sa serviranjem. Prijatno!
recept1

Lazanje od lososa

recept2
Pripremite 750 g fileta lososa, 100 ml belog vina, 18 listova testenine, 2 kašike maslaca, 500 g spanaća, 4 kašike parmezana, 1 kašika brašna, začinsko bilje, so, biber, muškatni oraščić, 2 luka, 400 ml pavlake. Losos narežite na tanke trake i lagano začinite. Izrežite trake testenine prema željenoj veličini i prokuvajte u slanoj vodi. Očištite i blanširajte spanać. Luk narežite na kockice i propržite ga na maslacu. Poprskajte brašnom te kratko propržite, mešajući sve vreme. Ugasite belim vinom i dodajte pavlaku. Pustite da se sve zajedno kratko prokuva a zatim dodajte spanać. Dobro promešajte dodajući so, biber i muškatni oraščić prema ukusu. Sve složite u slojevima i pospite parmezanom. Pecite 10 minuta na 160 °C, dok ne postane zlatno-žute boje. Dodajte začinsko bilje po želji i poslužite uz belo vino. Prijatno!



Marinirana tuna sa susamom

Potrebno vam je 750 g tune, 30 g mešavine 5 začina (komorač, papar, anis, kličić, kineski cimet) 15 g susama, limunova kora, so, biber, kari peršun, korijander, kopar. Uklonite sve tetive iz mesa tune i isecite ga na trake širine 3 cm. Smrvite i sjedinite mešavinu 5 začina. Sitno izrežite sveže bilje i pomešajte ga zajedno. Začinite tunu solju i biberom i uvaljajte u mešavinu 5 začina. Lagano poprskajte karijem uz dodatak limunove korice. Kratko prepržite komade ribe na malo ulja. Uvaljajte ih u sitno naseckano sveže začinsko bilje. Prekrijte folijom i ostavite da odstoje u frižideru nekoliko sati. Ohlađene komade marinirane tune poslužite tanko narezane. Prijatno!
recept3
Narudžbine mogu da se obave preko "Odeljenja za velike kupce" i tu se mogu naručiti delikatesne vrste kao i manje ali i velike količine, uvek svežih, rečnih i morskih riba.

Proverite u svom distributivnom centru