METRO svet proizvoda: Sveže meso

sveze-meso-u-metrou

Sa ponosom predstavljamo bogatu ponudu svežeg i zamrznutog mesa koje možete pronaći svakodnevno u METRO distributivnim centrima. Bilo da kupujete za svoj restoran, kantinu, restoran brze hrane ili domaćinstvo, možete biti sigurni u kvalitet i svežinu mesa iz METRO ponude.

Zato što smo svesni da je meso nezamenljiva namirnica i neizostavni deo izbalansirane ishrane. Zato se trudimo da obezbedimo što raznovrsniji izbor mesa u našim distributivnim centrima, kako bi svako posluženje bilo raskošno i popunjeno specijalitetima od mesa vrhunskog kvaliteta.
 

Izdvajamo iz asortimana

 ikonica1

SVINJETINA

Ovo je najčešće pripremana vrsta mesa u svetu. Bez obzira na to da li je pržite ili pečete, svinjetina je siguran izbor za pripremu u raznim kombinacijama jela i sastojaka.

 ikonica2

JUNETINA

Pored toga što je odličan izvor proteina, junetina zahvaljujući izvrsnom mineralnom sastavu može pomoći i u jačanju imunološkog sistema. Junetina je odličan izvor selena, cinka i vitamina B12.

 ikonica3

TELETINA

Još od drevnih vremena, teletina je važan sastojak u italijanskoj i francuskoj kuhinji. Najbolje komade telećeg mesa prepoznaćete po tome što su oni gotovo bez masti.

 ikonica4

ROŠTILJSKO MESO

Dobro je poznato gurmanima u Srbiji, a zbog jednostavnog načina pripreme pogodno je za okupljanja i posluženje većeg broja ljudi. Uz roštilj na ćumur uživanje je zagarantovano.

 ikonica5

PRASETINA

Pri svakoj proslavi, prasetina je neizostavna na srpskoj trpezi. Osim u Srbiji, naročito je cenjena u Aziji zbog svoje fine teksture.

 ikonica6

JAGNJETINA

Jagnjeće meso se dobija od životinje starosti između jednog meseca i godinu dana. Ono je znatno mekše od ovčijeg i smatra se delikatesom zbog svog specifičnog ukusa i mirisa.

 ikonica7

JARETINA

Ova vrsta mesa može se prirpemati na mnogo načina. Nećete pogrešiti ako jaretinu ispečete, ali ni ako jaretinu ispržite, sameljete ili stavite u paprikaš.

 ikonica8

PILETINA I ĆURETINA

Jako je bitno ćuretinu pripremiti na pravilan način. Ako je meso zamrznuto, preporučljivo je odlediti ga u frižideru kako bi se postigao proces postepenog odmrzavanja. 

 ikonica9

DIVLJAČ

Zbog izrazito niskog udela masnoća, meso divljači je hranljiva namirnica sa osetno niskim brojem kalorija. Ključni deo pripreme je mariniranje mesa koršćenjem soli, bibera, majčine dušice, bosiljka, peršuna i crnog vina.

Isprobajte recepte za različita jela od mesa koje smo pripremili i uverite se u vrhunski ukus i raznovrsnost u ishrani koju sveže meso pruža

Lovačke šnicle
1
  • 500 g junećih šnicli
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašika brašna
  • 2 dl belog vina
  • Pola kašičice mlevenog bibera
  • Pola kašičice soli
Šnicle izlupajte da biste ih istanjili. Posolite ih i pobiberite, uvaljajte u brašno i pecite na jakoj vatri po 4 minuta sa svake strane. Nalijte vinom, smanjite vatru i krčkajte dok tečnost ne ispari, što je oko 30 minuta. Servirajte vruće uz dinstano povrće i kuvani pirinač.
Ćuretina u pavlaci
2
  • 1 kg ćurećeg belog mesa
  • 2 dl ulja
  • Glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • Kašičice mlevenog muskatnog oraščića
  • 2 dl pavlake, biber, so
Za pripremu ovog jela pripremite i isecite meso na kockice, čuvajte ga četrdesetak minuta pa ga ocedite. Propržite sitno iseckani beli i crni luk i dodajte umućenu pavlaku s mlekom. Sve to promešajte, dodajte meso i ostavite da se krčka na tihoj vatri desetak minuta. Jelo začinite muskatnim oraščićem, posolite i pobiberite.
Rolovana teletina
3
  • 1 kg teletina
  • 200 g slanine
  • 100 g šargarepe
  • Kašika senfa
  • Biber
  • So
  • Mesarski kanap
Komad telećeg mesa stavite na dasku, posolite ga i pobiberite, pa premažite senfom. Slaninu i šargarepu isecite na kockice, stavite ih po sredini mesa a onda lagano meso uvijte u rolnu i vezujte kanapom u razmakuod jednog centimetra. Rolovanu teletinu stavite u pleh, pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni sat vremena na 180 stepeni. Kada bude pečeno, skinite foliju i pecite još pola sata dok ne porumeni. Meso secite na mestima na kojima je kanap i servirajte.

METRO uputstvo savršeno pečen odrezak

biftek1
biftek2
biftek3
biftek4
biftek5
biftek6

Primenite naše jednostavne savete pri pripremi mesa i učinite svoje posluženje još izvrsnijim!

savet1
savet2