Postanite kupac

METRO kartica
vino godine
Izabrano od strane METRO somelijera za Vaš najbolji užitak u ovoj godini. 

NAŠE VINO GODINE BIRAJU EKSPERTI

Svake godine, vinski eksperti iz METRO-a vrše pažljivu selekciju jedne od svetski renomiranih vinarija koja će proizvoditi METRO vino godine. Tako je u ovogodišnjem izboru prevagu poneo proizvođač Santa Rita, koji se pozicionirao kao METRO partner za 2016.

Santa Rita je nagrađivani čileanski brend poznat po svom inovativnom stilu, vrhunskom kvalitetu proizvoda i pristupačnim cenama.

Zajedno, METRO i Santa Rita proizveli su vino 2016. – Cavanza.


bernard

Bernard Filiol de Raimond,
Globalni direktor menadžmenta za vino METRO/makro

andrea
Andrea Alonso,
Dobitnica nagrade “2010 Golden Nose”;
METRO/makro Španija: član komiteta za izbor internacionalnog vina godine
carlos
Carlos Gatic
Vinar i inženjer za agrokulturu, Vinarija Santa Rita

PROCES IZBORA

Najveći vinski eksperti svake godine ulaze u potragu za vinom koje može da odgovori na najviše standarde koje METRO postavlja a tiču se kvaliteta, cene i održive proizvodnje. Detalji o samom procesu izbora očekuju vas u nastavku teksta.

infografik

SANTA RITA: DUBOKI KORENI ČILEA

santa_rita
Vinarija Santa Rita neguje viševekovne korene na prostranstvima Čilea. Osnovana daleke 1880. vinarija danas ubira plodove iz priobalskih vinograda kao i sa podnožja Anda.

Grožđe sa ovih loza daje izvrsno, aromatizovano vino "Cavanza" koje spaja vatreni čileanski temperament i internacionalni stil. Santa Rita sa ponosom ističe svoju održivu proizvodnju, brigu o životnoj sredini i etičnost. Vodu, ambalažu i energiju ova vinarija koristi na načine koji efikasno doprinose očuvanju planete. Pored toga, moramo napomenuti da Santa Rita u svom posedu ima i značajnu površinu obradivog zemljišta koje je sertifikovano kao potpuno organsko tlo.

ISTRAŽI ČILE
AcceptReject

VINOVA LOZA UZGAJANA PO PRINCIPIMA ODRŽIVOSTI

quality-wine

Sa značajnim opadanjem upotrebe đubriva, Santa Rita se može pohvaliti nebrojanim hektarima organskog zemljišta o čijem sastavu svedoče priznati sertifikati. Za sav trud koji je uložila u ostvarenje održivog procesa proizvodnje, Santa Rita je ponosni dobitnik međunarodnih, prestižnih nagrada.

Ekskluzivno METRO vino godine, Cavanza, proizvodi se u sedam vinskih dolina u Čileu i nudi sjajan izbor prvoklasnih roze, crnih i belih vina.
NAŠE REDOVNE PONUDE