Postanite kupac

METRO kartica

METRO VINO GODINE 2017.

Vino godine

METRO somelijeri su izabrali vino godine za vas!


IZABRANO OD STRANE VINSKIH STRUČNJAKA!

I ove godine, kao i prethodnih, vrhunski vinski stručnjaci odabrali su jednu, među brojnim vinarijama sveta, koja će proizvoditi, sada već dobro poznato, METRO Vino godine! Naš partner za 2017. je Les Domaines Rollan de By, nagrađivani Bordeaux brend prepoznatljiv po svom klasičnom stilu, vrhunskom kvalitetu i stalnim inovacijama. Zajedno, METRO i Les Domaines Rollan de By kreirali su jedinstvenu etiketu sa potpisom: Vino godine 2017: Le Bordeaux de By.

Bernard Filiol De Raimond_Corporate
Bernard Filio de Raimond
Direktor Global Wine Management
METRO/makro
Jean Guyon
Jean Guyon
Vlasnik
Les Domaines Rollan de By
Philippe BAPPEL
Philippe Bappel
Vinar
Le Bordeaux de By

PROCES IZBORA

Eksperti naše kompanije čitave godine predano tragaju za Vinom godine koje može da odgovori na najviše standarde koje postavlja METRO a tiču se kvaliteta, ukusa, cene i održivosti. Više o koracima u samom procesu izbora očekuje vas u nastavku stranice.

Proces izbora

VINARIJA LES DOMAINES ROLLAN DE BY – MESTO GDE SE SUSREĆU MODERNO I TRADICIONALNO

Vinograd

Les Domaines Rollan de By neguje moderne korene u jednoj od najstarijih vinskih oblasti Francuske – Bordeaux na jugozapadu.Zbog klimatskih uticaja obližnjeg Atlantskog okeana i reke Gironde, zemljište je bogato glinom, krečnjakom i peščanom zemljom. Kao što već slutite, ova kombinacija predstavlja izuzetnu podlogu za gajenje vinove loze. Les Domaines Rollan de By nudi premium vina iz Bordeaux regije pod nazivom Médoc. Vlasnik Jean Guyon ispunio je 1989. svoj skromni životni san da ima vinograd ne slutivši da će danas, na površini koja obuhvata oko 200 hektara, njegova vinarija proizvoditi oko milion boca po berbi! Vino godine 2017. Le Bordeaux de By oslikava tradicionalne metode vinogradarstva.

Bordeaux je klasična regija na jugozapadu Francuske poznata po viševekovnim tradicijama vinogradarstva. Dom je nekima od najpoznatijih vinarija sveta.PROBAJTE NAŠA VINA

Le Bordeaux de By belo vino
Le Bordeaux de By rose vino
Le Bordeaux de By crveno vino