Postanite kupac

METRO kartica

METRO VINO GODINE

Vino godine


U 2018. NAŠI EKSPERTI SU USPELI DA PRONAĐU VINO KOJE SAVRŠENO ODGOVARA UKUSU VAŠIH KUPACA.
VINO SKROJENO PO MERI VAŠEG BIZNISA.

Predstavljamo naše Vino Godine "La Sastreria"


LA SASTRERÍA

PROBAJTE VINO KOJE JE SKROJENO PO MERI VAŠEG BIZNISA

METRO Wine of the Year 2018 La Sastrería Red

CRVENO

Karakteristike:

Intezivna boja crne višnje, sa slojevima ljubičastih tonova, rezultira privlačnim izgledom vina. Kompleksnog je mirisa, zrelog crvenog i crnog voća. Na nepcima ovo vino odaje snažnu voćnu aromu, savršeno izbalansiranog i punog ukusa. Duga završnica.

 

Vinifikacija:

Pre-fermentacija hladna maceracija od 4 dana na 9°C. Fermentacija na temperaturi od 28°C; Staro 3 meseca i čuvano u hrastovim buradima.Uparivanje sa hranom:

Pečena mesa i obrok salate.

 


METRO Wine of the Year 2018 La Sastrería Rosé

ROSÉ

Karakteristike:

Svetla boja jagode. Miris se sastoji se od intenzivnih aroma crvenog voća, sa cvetnim tonovima, uz nagoveštaj karamele. Na nepcima je vino, punog, voćnog i dobro izbalansiranog ukusa. U dugoj završnici dominiraju aromatični crveni plodovi.

 


Vinifikacija:

Mošt je izvučena nakon šesnaestočasovnog kontakta sa pokožicom. Fermentacija se odvijala u skraćenim konusnim cisternama od nerđajućeg čelika, na temperaturi između 16°C i 18°C.

 

Uparivanje sa hranom:

Jela od pirinča, plava i bela riba, španski tapas, paelja ili rižoto od pečuraka.


METRO Wine of the Year 2018 La Sastrería White

BELO

Karakteristike:

Svetle, bledo žute boje sa zelenim tonovima, koji naglašavaju da je vino mlado. Miris je čist, sa intenzivnim aromama (sveža kajsija, ananas i limeta). Na nepcima je vino veoma voćnog ukusa i dobro izbalansirane kiselosti. Punog i osvežavajućeg ukusa.

 


Vinifikacija:

Mošt je izvučena nakon 18 sati hladne maceracije (9°C) sa pokožicom. Fermentacija se odvijala na temperaturi između 15°C i 18°C.

 

Uparivanje sa hranom:

Rižoto, tartar od lososa i tune, ribe na žaru, salata od kozijeg sira, pržene lignje i druga morska hrana.


O LA SASTRERÍA

METRO Wine of the Year 2018 La Sastrería

SASTRERÍA 100% NAPRAVLJENA OD SORTE GROŽĐA GARNACHA

U 2018. pobedničko vino nam dolazi iz Španije. Ova vinarija je kreirala etiketu ekskluzivno za METRO, nazvanu La Sastrería, što prevedeno znači „krojačka radnja“. Ova vina su napravljena od grožđa Garnacha, sorte koja je u ovom trenutku veoma cenjena među poznavaocima. Etiketa se sastoji od tri asortimana vina: crveno, belo i rosé.


VINO KOJE SAVRŠENO PREDSTAVLJA ŠPANIJU

Cariñena je jedan od najstarijih regiona u Španiji, u kojima se uzgaja vinova loza, i ima izvrsnu reputaciju širom sveta zbog svog oskudnog i kamenitog zemljišta. Savršena geografska pozicija (u podnožju Algiren Iberian Hills na 500-800 metara nadmorske visine). Veliki broj vinograda starih preko 50 godina, i savršen teren za pravljenje visoko-kvalitetnih vina. Ovaj region ujedno ima i najbolju klimu za sortu grožđa Garnacha. Izuzetno kontinentalna klima, sa mediteranskim uticajem, toplim letima i hladnim zimama, velikim razlikama u dnevnoj i noćnoj temperaturi (na 500-800 metara nadmorske visine), manje od 250 l/m2 padavina godišnje , konstantan hladan i suv vetar pod imenom Cierzo, što je španska verzija Mistrala.

METRO Wine of the Year 2018 La Sastrería


SAZNAJTE VIŠE O LA SASTRERÍA

NACHO LÁZARO

"Uspeh je kada dobijete puno priznanje od strane kupaca za odnos kvaliteta, cene i iskustva koje donosi vaša boca vina."