STEFFEN GREUBEL IMENOVAN ZA NOVOG GENERALNOG DIREKTORA METRO AG

Steffen Greubel zvanično preuzima funkciju od 1. maja 2021.Novi generalni direktor će predvoditi sledeću fazu METRO razvoja, kao veletrgovca.

Steffen Greubel

Nakon temeljne i opsežne potrage za novim direktorom, Nadzorni odbor METRO-a jednoglasno je izglasao imenovanje Steffana Greubela (47) za novog generalnog direktora. Greubel je poziciju preuzeo od Olafa Kocha, koji je 31. decembra 2020. godine napustio kompaniju. Od 1. januara 2021. Christian Baier (CFO) i Rafael Gasset (COO) zajednički su preuzeli ulogu privremenog generalnog direktora. Steffen Greubel stupa na dužnost 1. maja 2021. godine. Trenutno je član upravnog odbora Würth Group-e.

 

Steffen Greubel donosi široku ekspertizu na svoju novu poziciju, kao snažan lider sa relevantnim veleprodajnim iskustvom i velikim poznavanjem dinamičnog veleprodajnog sektora. Greubel prelazi iz Würth Group-e, brzo rastućeg i profitabilnog porodičnog preduzeća, izuzetno poštovanog zbog svog snažnog preduzetničkog duha i orijentisanosti ka kupcima. Steffen Greubel vodio je osnovnu delatnost i nadgledao sve strateške projekte odbora, uključujući i digitalnu transformaciju.

Pre toga, Steffen Greubel je bio partner u European Retail & Consumer Goods practice, u okviru McKinsey & Company. Osim toga, imao je funkcionalni fokus na prodaju, operacije i transformaciju. U ovoj ulozi je savetovao i METRO AG.

Juergen Steinemann, predsednik Nadzornog odbora METRO-a ovim povo-dom je izjavio: „Nadzorni odbor sa zadovoljstvom pozdravlja dolazak Steffena Greubela kao novog generalnog direktora METRO-a. Steffen Greubel je pravi izbor za CEO-a koji će uspešno voditi sledeću fazu razvoja METRO-a kao veletrgovca. Zalaže se za snažno liderstvo, poznaje izazove veleprodaje i ima bogat uvid iz svoje dosadašnje uloge savetnika u maloprodaji i industriji široke potrošnje. Podržavamo njegov pristup usmerenja ka kupcima, kao i shvatanje da će pojednostavljenje procesa, operativna izvrsnost i snažan fokus na izvršenju biti pokretači rasta METRO-a.

“Steffen Greubel je dodao: „Uzbuđen sam što sam preuzeo ulogu generalnog direktora METRO AG-a, i to na početku sledećeg poglavlja – u kome je fokus na veleprodaji. Potpuno sam posvećen ubrzanju rasta, koji će istovremeno stvoriti vrednost za METRO kupce i akcionare.“

Kontakt

Korporativne komunikacije i odnosi sa javnošću, e-mail: info@metro.rs  
Autoput za Novi Sad 120, 11080 Beograd
Tel/fax: 0800 222 022