METRO OBEZBEĐUJE KVALITET I SIGURNOST SVIH PROIZVODA

METRO posluje rukovodeći se najvišim međunarodnim standardima kao što su IFS (International food standard), HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) i Codex Alimentarius.

METRO Kvalitet

Sarađujemo sa sertifikovanim dobavljačima, kako bismo našim kupcima ponudili veliki izbor kvalitetnih proizvoda, koji zadovoljavaju njihove potrebe i očekivanja.

 

Postavili smo vrlo jasna i precizna pravila u cilju garantovane kupovine najkvalitetnijih proizvoda:

  • Mi kreiramo uslove kvaliteta u našim prodajnim objektima, kako bismo osigurali kvalitet svih proizvoda dok su u našim radnjama.

  • Pri izboru dobavljača, rukovodimo se isključivo zadovoljenjem traženih visokih kvaliteta proizvoda, koji su precizno definisani sa svakim od naših dobavljača.

 

Da bismo garantovali konstantnu kontrolu kvaliteta, polazimo od sledećih uslova:

  • Svakog dana kontrolišemo svaku isporuku naših dobavljača.
  • Kontrolišemo datum isteka roka trajanja proizvoda.
  • Imamo jasnu i strogu proceduru higijensko-sanitarnih uslova, dezinfekcije i deratizacije.
  • Konstantno se kontroliše temperatura prodajnog i sladišnog prostora.
  • Ovlašćene laboratorije i stručnjaci kontrolišu merne aparate.

 

KONTROLA KVALITETA JE NA PRVOM MESTU

Mi smo prvi veleprodajni lanac na domaćem tržištu sertifikovan prema IFS međunarodnom standardu za upravljanje kvalitetom.

Od 2010. godine METRO poseduje IFS sertifikat, međunarodni standard za upravljanje kvalitetom. Prateći svetske trendove stalno radimo na usavršavanju procesa kako bi kupcima pružili najbolji kvalitet uz najbolju cenu proizvoda. U METRO distributivnim centrima kupuju profesionalni kupci koji traže samo najbolje. Upravo iz tog razloga moramo uvek da budemo korak ispred kada je u pitanju kvalitet.

 

METRO 9. put uspešno sertifikovan po najvišim standardima kvaliteta.

 

HACCP sertifikat

HACCP je sistem bezbednosti hrane koji se zasniva na analizi i kontroli potencijalnih bioloških/mikrobioloških, hemijskih i fizičkih opasnosti kojima su izložene sirovine, mogućih opasnosti pri rukovanju, proizvodnji, distribuciji i konzumiranju krajnjeg proizvoda. Njegova primena podrazumeva poštovanje standardnih operativnih procedura i uputstava kojima se smanjuju rizici po bezbednosti hrane.

HACCP je fleksibilan sistem, prilagođava se svim vrstama proizvoda u svakoj karici lanca proizvodnje, distribucije i rukovanja hranom, “od njive do trpeze”. U proizvodnji i distribuciji hrane najznačniji aspekti su svakako njen kvalitet i bezbednost. Obaveza svih onih koji dolaze u kontakt sa hranom tokom njenog proizvodnog  ili  distributivnog  toka  je  da  izvrše  sve  mere  prevencije  kako  bi  tržištu  pružili  kvalitetnu  i  sigurnu  hranu.

Pogledajte METRO-ov HACCP sertifikat

Lista sa podacima o energetskoj efikasnosti uredjaja

Lista sa podacima o energetskoj efikasnosti uređaja je dokument gde možete videti informacije  o energetskoj efikasnosti, o godišnjoj potrošnji energije, o nivou buke i još neke podatke koji mogu pružiti dodatne informacije o uređaju.
Pogledajte sertifikate

Bezbednosni listovi

Bezbednosni list je dokument čiji je sadržaj definisan Pravilnikom o sadržaju bezbednosnog lista i kao takav pruža informacije o opasnostima koje nosi hemikalija, što omogućuje njeno bezbedno korišćenje, a time i zaštitu zdravlja ljudi i životne sredine. Bezbednosti list je prvenstveno namenjen profesionalnim korisnicima.
Pogledajte bezbednosne listove

Alergeni

Alergeni su namirnice koje izazivaju alergijske reakcije. Deklarisani i na poseban način istaknuti alergeni na pakovanjima proizvoda omogućavaju Vam da izbegnete mogućnost pojave alergija na neki od sastojaka proizvoda. Alergija ili preosetljivost na hranu je reakcija organizma na neki od sastojaka hrane, smatrajući ga stranom supstancom sa reakcijom organizma na promenu imunološkog odgovora.

Kultura bezbednosti hrane

U radnom okruženju na nas utiče grupa sa kojom se identifikujemo, uključujući odeljenje, saradnike, ulogu i položaj, sigurnost posla, formalni i neformalni autoritet i sopstvene navike i svest oko posla koji radimo.Naš zajednički cilj jeste da osnažimo sve kolege koji pokreću pozitivne promene kako bi naše proizvode učinili što kvalitetnijim i zdravstveno bezbednijim.

kultura bezbednosti hrane

Šta je kultura bezbednosti hrane?

Ona čini naše zajedničke vrednosti, verovanja i norme koje utiču na način razmišljanja i ponašanje prema bezbednosti hrane. Zato mi u METRO kompaniji pomažemo našoj organizaciji i njenim zaposlenima da spreče i otkriju odstupanja u bilo kom procesu koji utiču na sigurnost, kvalitet i zakonitost njihovih proizvoda.

Naše kolege, Saradnici kontrole kvaliteta u Distributivnim centrima kao i Odeljenje kontrole kvalitetavam uvek stoje na raspolaganju ukliko imate pitanja vezana za procese na vašim odljenjima koji se tiču bezbednosti hrane, imate predlog za unapređenje postojećih procesa, želite da skrenete pažnju na nepoštovanje istih, želite da pohvalite kolegu ili da novom kolegi predočite važnost kulture bezbednosti hrane.

Kultura bezbednosti hrane

Prednosti za naše poslovanje

poverenje i priznanje

Postignite poverenje i priznanje kupaca

bezbednost hrane

Vežbajte bezbednost hrane da biste zaštitili potrošače

povećanje posvećenosti

Povećajte poverenje i posvećenost zaposlenih i smanjite fluktaciju osoblja

poboljšanje procesa

Podstaknite kontinuirano poboljšanje vaših unutrašnjih procesa

smanjenje opoziva i žalbi

Smanjite opoziv i žalbe kupaca

smanjenje troškova

Smanjite troškove osiguranja od odgovornosti

Pitajte METRO
Pitajte METRO
Stojimo na raspolaganju za sva Vaša pitanja!
Kontaktirajte nas
Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
metro katalozi
sve ponude na jednom mestu
Budite u toku sa aktuelnim ponudama!  
Pogledajte sve kataloge
Action teaser novi katalozi
metro kartica
Još uvek nemate Metro karticu
Izdavanje kartice je jednostavno i besplatno!  
Postanite kupac
AT nove metro kartice