Postanite kupac

METRO kartica

Compliance Reporting sistem

Šta je „Compliance“?

“Compliance” je engleska reč koja uopšteno označava usaglašenost. Prevedeno na jezik korporacija – “Compliance” označava poštovanje zakona, propisa i pravila ponašanja.

U svakom poslovanju ključno je biti odgovoran i poštovati važeće propise i interna pravila ponašanja. Za METRO Cash & Carry to znači poslovati ispravno!

“Compliance” i METRO GROUP

“Compliance” predstavlja integralni deo kompanijske kulture METRO-a pa tako i METRO Cash & Carry kompanije u Srbiji. Kao podrška svim zaposlenima u METRO Cash & Carry uspostavljen je Program usaglašenog poslovanja tzv. Compliance Program, koji pomaže zaposlenima da se odgovorno ponašaju.

U tu svrhu definisane su određene mere za čije sprovođenje je u svakoj kompaniji METRO GROUP-e zadužen službenik za usaglašeno poslovanje tzv. Compliance Officer.

Compliance Program se zasniva na osam Poslovnih principa. Svaki zaposleni je prilikom zaposlenja upoznat sa Poslovnim principima i obavezan da poštuje Poslovne principe koji predstavljaju temelj za poslovanje kompanije METRO!

METRO Poslovni principi 

  • Strogo vodimo računa o razdvajanju ličnih interesa i interesa kompanije.

  • Ne dajemo lične poklone ni beneficije u poslovnom kontekstu.

  • Ne koristimo svoj poslovni položaj zarad lične koristi.

  • Poštujemo poverljivost podataka o kompaniji koji nisu javni.

  • Poštujemo pravila o zaštiti konkurencije.

  • Poštujemo jednakost zaposlenih.

  • Poštujemo pravične uslove zapošljavanja.

  • Poštujemo sve propise i pravila.
1
                                                                                                                               Brošuru sa Poslovnim principima
                                                                                                                                                         pronađite:
OVDE

Sistem izveštavanja

Compliance Program se efikasno primenjuje. Međutim, povrede pravila i nepropisna ponašanja se mogu dogoditi. METRO Cash & Carry nastoji da spreči i reši svako nepoštovanje pravila i podstiče svoje zaposlene kao i treća lica (kupce, dobavljače, spoljne saradnike) da se oglase uvek kada primete nepravilnosti. Compliance sistem izveštavanja https://www.bkms-system.net/metro/speakup vam stoji na raspolaganju 24 sata svakog dana u nedelji. Prilikom prijavljivanja nepravilnosti, lice koje je podnelo izveštaj može ostati anonimno.

Compliance Officer

Slanjem maila na marija.calasan@metro.rs možete stupiti u kontakt sa zaposlenim licem koje je zaduženo za usaglašeno poslovanje u METRO Cash & Carry u Srbiji.