PLANIRANJE KUHINJE I OPREMA ZA RESTORAN
Kuhinja je mesto u kom se dešava magija - posebno u restoranu. Iako je vaši gosti uglavnom ne vide, ona je jednako važna, možda čak i važnija, od prostora za ručavanje. Hajde da vidimo kako možete efikasno da isplanirate svoj kuhinjski prostor da biste obezbedili sjajno iskustvo svojim gostima.
ŠTA ĆE BITI OBRAĐENO U OVOM ČLANKU
1. UTVRĐIVANJE POTREBA I MOGUĆNOSTI ZA VAŠU KUHINJU
Da biste kreirali savršenu kuhinju sa idealnim rasporedom i svom potrebnom opremom, prvo morate da utvrdite specifične potrebe za vrstu kuhinje i koncept usluge koji želite da ponudite. Pored toga, važno je razmotriti mogućnosti vašeg prostora i šta možete da napravite od njega. Informišite se o higijenskom inženjeringu, zahtevima i propisima koji se tiču ugositeljske kuhinje.
2. UTVRĐIVANJE RAZLIČITIH SEKCIJA VAŠE KUHINJE
Kada odredite potrebe i mogućnosti za svoju kuhinju, vreme je da osmislite različite sekcije koje vaša kuhinja treba da ima. Uopšteno govoreći, postoji sedam osnovnih elemenata koji bi trebalo da se nađu u svakoj dobro osmišljenoj kuhinji. U nastavku ćemo vas provesti kroz sve korake, od isporuke namirnica sve do vraćanja (nadamo se) praznih tanjira u kuhinju nakon što su vaši gosti sa uživanjem pojeli svoja jela.
3. PRONALAŽENJE ODGOVARAJUĆEG PROSTORNOG RASPOREDA ZA VAŠU KUHINJU
Sada znate koje bi sve zahteve vaša kuhinja trebalo da ispunjava. Vreme je da razmislite o prostornom rasporedu kuhinje. Kako rasporediti sve različite potrebne elemente u kuhinju i u kakvom bi međusobnom odnosu trebalo da budu? Ovo su neki od najčešćih kuhinjskih prostornih rasporeda.