Uskršnje ptičice
Mekano pecivo za vašu prazničnu trpezu!

METRO Chef Manitoba brašno se koristi za testa sa produženom fermentacijom. Obzirom na to, ptičice možete napraviti i dan ranije i ostaviti u frižideru, a peći ujutru.
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
400grama
Manitoba brašna25grama
svežeg aro kvasca1dl
ulja2,5dl
aro mleka1
aro jaje24
karanfilićaMalo
susam12
METRO Chef Blanširanog bademaPriprema
1. korak
Kvasac potopiti u mlako mleko da bi se pokrenula fermentacija.
2. korak
Zamesiti testo i ostaviti da odstoji 30 minuta.
3. korak
Podeliti testo u jufkice i formirati ptičice.
4. korak
Premazati štrajhom i dekorisati karanfilićem, bademom i susamom
5. korak
Peći na 180 stepeni, 15 minuta.

Milica Aleksić, rukovodilac METRO HoReCa centra