Uskršnje ptičice
Mekano pecivo za vašu prazničnu trpezu!
![Uskršnje ptičice hero](https://cdn.metro-online.com/-/media/Project/MCW/RS_Metro/Recepti/Uskrsnje-pticice/Uskrsnje-pticice-hero.jpeg?rev=46a9d3e1283a4579a5e4ea62cffc8614&w=1392&hash=82652499C5704A4DDCBB601C397FB64F)
METRO Chef Manitoba brašno se koristi za testa sa produženom fermentacijom. Obzirom na to, ptičice možete napraviti i dan ranije i ostaviti u frižideru, a peći ujutru.
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
400grama
Manitoba brašna25grama
svežeg aro kvasca1dl
ulja2,5dl
aro mleka1
aro jaje24
karanfilićaMalo
susam12
METRO Chef Blanširanog bademaPriprema
1. korak
Kvasac potopiti u mlako mleko da bi se pokrenula fermentacija.
2. korak
Zamesiti testo i ostaviti da odstoji 30 minuta.
3. korak
Podeliti testo u jufkice i formirati ptičice.
4. korak
Premazati štrajhom i dekorisati karanfilićem, bademom i susamom
5. korak
Peći na 180 stepeni, 15 minuta.
![Milica Aleksic za recepte](https://cdn.metro-online.com/-/media/Project/MCW/RS_Metro/Inspiracija/HoReCa/Tim-HoReCa-Centra/Milica-Aleksic-za-recepte.jpg?rev=dbce04b407984790908cfe03c190a22b&w=279&hash=B3701250EF6D63634FAF598B3DE1BB5C)
Milica Aleksić, rukovodilac METRO HoReCa centra