Vaš pretraživač, Internet Explorer 11, je istekao i više nema podršku.
Instalirajte noviji pretraživač za sigurnije, brže i bolje korisničko iskustvo na našem web sajtu.

Voćni tart sa lavandom

Iskoistite sve, ne bacajte ništa!
Hero Vocni tart

Tim METRO HoReCa centra osmislio je recept za pripremu ukusnog specijaliteta koji predstavlja simbol održive gastronomije.

Vreme pripreme
:
1 h
Nivo težine
:
srednji
Broj porcija
:
6

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
340grama
brašna (tip 400 ili 550)
100grama
šećera
220grama
maslaca
2
žumanca
1
jaje
Malo
soli
Po želji
Vanilin šećer
2dl
mleka za krem
40grama
meda
30grama
kukuruznog skroba
1
jaje
1/2dl
slatke pavlake
Po želji
Vanilin šećer
2
belanca za dekoraciju
50grama
šećera
Voće koje je neophodno iskoristiti
Lavanda

Priprema

1. korak
Izmešati brašno, šećer i so zatim dodati hladan maslac usitnjen na kocke i mešati da masa postane mrvnata
Dodati žumanca i jaje i po potrebi kašiku hladne vode i mesiti dok se testo ne ujednači.
2. korak
Podeliti testo na manje jufke, umotati testo i ostaviti da se ohladi 20 minuta.
3. korak
Razvući jufke u krug prečnika pogodnog za formu, oblikovati ga u formi i izbušiti viljuškom da ne raste tokom pečenja.
Peći na 200°C 15 min.
4. korak
Za pripremu krema, izmešati hladno mleko, med, skrob, jaje i vanilu. Prokuvati na umerenoj temperaturi da se zgusne i ohladiti. Nalupati slatku pavlaku i sjediniti sa ohlađenim kremom, a zatim filovati podlogu.
5. korak
Za dekoraciju i garniranje belanca preostala od pripreme podloge i šećer nalupajte na pari. Šam koristite za ukrašavanje tarta.
6. korak
Voće koje je neophodno iskoristiti , očistite, oblikujte i prokuvajte sa malo meda.
Začinite svežom lavandom i ostavite da se ukusi sjedine.
7. korak
Složite voće po površini krema i dekorišite pripremljenim šamom.
Uživajte u slatkom zalogaju.
Milica Aleksic za recepte

Milica Aleksić, Rukovodilac METRO HoReCa centra za edukaciju