Vocni tart sa lavandom

Iskoistite sve, ne bacajte ništa!
Hero Vocni tart

Tim METRO HoReCa centra osmislio je recept za pripremu ukusnog specijaliteta koji predstavlja simbol održive gastronomije.

Vreme pripreme
:
1 h
Nivo težine
:
srednji
Broj porcija
:
6

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
340grama
brašna (tip 400 ili 550)
100grama
šećera
220grama
maslaca
2
žumanca
1
jaje
Malo
soli
Po želji
Vanilin šećer
2dl
mleka za krem
40grama
meda
30grama
kukuruznog skroba
1
jaje
1/2dl
slatke pavlake
Po želji
Vanilin šećer
2
belanca za dekoraciju
50grama
šećera
Voće koje je neophodno iskoristiti
Lavanda

Priprema

1. korak
Izmešati brašno, šećer i so zatim dodati hladan maslac usitnjen na kocke i mešati da masa postane mrvnata
Dodati žumanca i jaje i po potrebi kašiku hladne vode i mesiti dok se testo ne ujednači.
2. korak
Podeliti testo na manje jufke, umotati testo i ostaviti da se ohladi 20 minuta.
3. korak
Razvući jufke u krug prečnika pogodnog za formu, oblikovati ga u formi i izbušiti viljuškom da ne raste tokom pečenja.
Peći na 200°C 15 min.
4. korak
Za pripremu krema, izmešati hladno mleko, med, skrob, jaje i vanilu. Prokuvati na umerenoj temperaturi da se zgusne i ohladiti. Nalupati slatku pavlaku i sjediniti sa ohlađenim kremom, a zatim filovati podlogu.
5. korak
Za dekoraciju i garniranje belanca preostala od pripreme podloge i šećer nalupajte na pari. Šam koristite za ukrašavanje tarta.
6. korak
Voće koje je neophodno iskoristiti , očistite, oblikujte i prokuvajte sa malo meda.
Začinite svežom lavandom i ostavite da se ukusi sjedine.
7. korak
Složite voće po površini krema i dekorišite pripremljenim šamom.
Uživajte u slatkom zalogaju.
Milica Aleksic za recepte

Milica Aleksić, Rukovodilac METRO HoReCa centra za edukaciju