Drpana svinjska plećka

Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
240g
Svinjska plećka sous - vide4kom
Metro Chef krompir palačinkaZa coleslaw salatu
50g
beli kupus20g
šargarepa30g
crveni kupus120g
Metro Chef majonez40g
grčki jogurt30ml
Metro Chef jabukovo sirće60ml
Metro Chef maslinovo ulje120g
Metro Chef soZa marinirani crveni luk
10g
ARO šećer120g
crveni luk60ml
Metro Chef jabukovo sirće200ml
voda50g
Metro Chef so25g
ARO šećerZa preliv od jogurta
120ml
grčki jogurt10g
dimljena slatka paprika20ml
limun sokso i biber po ukusu
20g
Metro Chef kiseli krastavciPriprema
1. korak
Pulled pork: Kuvarskom viljuškom izdrpati već pripremljenu sous vide svinjsku plećku ili iseckati na trakice.
2. korak
Coleslaw salata: Pomešati isečeni kupus, šargarepu i crveni kupus. Dodati jogurt, majonez, sirće, so, biber i malo šećera.
3. korak
Marinirani crveni luk: Preliti tanko sečeni crveni luk prokuvanom i ohlađenom mešavinom sirćeta, vode, soli i šećera. Ostaviti minimum 15–20 minuta (idealno i duže).
4. korak
Preliv od jogurta i dimljene paprike: Pomešati sve sastojke i dobro umutiti.
5. korak
Palačinku od krompira ispeći ili toplotno obraditi u fritezi.
6. korak
Kada su svi segmenti spremni servirati po želji uz METRO vino godine FONTBREUIL Vino bordeaux supérieur crveno.

FONTBREUIL Vino bordeaux supérieur crveno
Dodajte briljantnost Bordoa na vašu vinsku kartu sa METRO vinom godine za 2025.

nebojša veselinović
Rukovodilac METRO HoReCa centra