Drpana svinjska plećka

Svinjetina hero
Vreme pripreme30 min
Nivo težinesrednji
Broj porcija2

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
240g
Svinjska plećka sous - vide
4kom
Metro Chef krompir palačinka
Za coleslaw salatu
50g
beli kupus
20g
šargarepa
30g
crveni kupus
120g
Metro Chef majonez
40g
grčki jogurt
30ml
Metro Chef jabukovo sirće
60ml
Metro Chef maslinovo ulje
120g
Metro Chef so
Za marinirani crveni luk
10g
ARO šećer
120g
crveni luk
60ml
Metro Chef jabukovo sirće
200ml
voda
50g
Metro Chef so
25g
ARO šećer
Za preliv od jogurta
120ml
grčki jogurt
10g
dimljena slatka paprika
20ml
limun sok
so i biber po ukusu
20g
Metro Chef kiseli krastavci

Priprema

1. korak
Pulled pork: Kuvarskom viljuškom izdrpati već pripremljenu sous vide svinjsku plećku ili iseckati na trakice.
2. korak
Coleslaw salata: Pomešati isečeni kupus, šargarepu i crveni kupus. Dodati jogurt, majonez, sirće, so, biber i malo šećera.
3. korak
Marinirani crveni luk: Preliti tanko sečeni crveni luk prokuvanom i ohlađenom mešavinom sirćeta, vode, soli i šećera. Ostaviti minimum 15–20 minuta (idealno i duže).
4. korak
Preliv od jogurta i dimljene paprike: Pomešati sve sastojke i dobro umutiti.
5. korak
Palačinku od krompira ispeći ili toplotno obraditi u fritezi.
6. korak
Kada su svi segmenti spremni servirati po želji uz METRO vino godine FONTBREUIL Vino bordeaux supérieur crveno.
crveno vino

FONTBREUIL Vino bordeaux supérieur crveno

Dodajte briljantnost Bordoa na vašu vinsku kartu sa METRO vinom godine za 2025.

Nebojsa Veselinovic za recepte

nebojša veselinović

Rukovodilac METRO HoReCa centra

Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
METRO horeca centar
  Pronađite inspiraciju
Dobro došli u METRO HoReCa centar!  
Saznajte više
Metro HoReCa centar
Specijalizovani katalog
Ponuda za profesionalne kupce
Asortiman inspirisan Vašim potrebama!  
Saznajte više
specijalizovani katalozi