Poširani brancin i salata od kelerabe i jabuke sa lešnikom

Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
300g
METRO Premium brancina150g
kelerabe150g
jabuka30g
lešnika60ml
maslinovog ulja20ml
limunovog sokaZest od 1 limuna
Priprema
1. korak
Očistiti i isfilirati brancina. Višak kostiju izvaditi pincetom.
2. korak
Brancin začiniti i oblikovati.
3. korak
Skuvati na pari
4. korak
Kelerabu i jabuke iseći mandolinom ili na mesoreznici na tanke kolutove.
5. korak
Lešnik tostirati na 180°C nekoliko minuta i krupno usitniti.
6. korak
Marinirati kelerabu i jabuke.
Serviranje
Servirati po želji garnirano pripremljenim sirom.

Volere, Belo vino
Iznenadite svoje goste ovim prefinjenim i elegantnim belim vinom iz svetski čuvene vinske regije Veneto.

milica aleksić
Rukovodilac METRO HoReCa centra