Teleci kare sa flambiranim kukuruzom
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
500g
teleći kotlet bez kostiju10g
fleure de sel10g
bibera14g
maslinovog ulja70g
putera100g
šalot lukapo ukusu
belog luka100g
fonda od povrća120g
tikvica120g
klip kukuruza20g
brašna20g
vlašcaPriprema
1. korak
Kotlet odkostiti i očistiti.
2. korak
Od maslinovog ulja, bibera i soli anpraviti mešavinu i utrljati dobro u pripremljen kotlet.
3. korak
Opeći začinjen komad kotleta, oblikovati, vakumirati i kuvati u vakumu 2,5h na 54°C a zatim naglo ohladiti.
4. korak
Tikvice naseckati i sotirati na maslinovom ulju da omekšaju.
5. korak
Kukuruz iseći na pola, dodati u posudu sa tikvicama i sve zajedno flambirati brenerom.
6. korak
Pojačati grejno telo na 220°C i sotirati teletinu na puteru.
7. korak
Od soka koji nam je ostao od kuvanja teletine, napraviti sos.
8. korak
Sotirati šalot luk. Dodati mu sok od kuvanja. Procediti i u dobijenu tečnost dodati fond od povrća i roux (puter i brašno). Redukovati do željene gustine.
Serviranje
Servirati po želji sa dodatkom sitno seckanog vlašca.
Volere, Rosé
Upotpunite svoj meni ovim svežim i voćnim italijanskim kvalitetnim vinom kreiranim isključivo za vaš uspeh.
Nebojša veselinović
Šef kuhinje METRO HoReCa centra