Metro vino godine

Vrhunski poznavaoci vina kompanije METRO, svake godine u potrazi su za vinom godine sa željom da svojim kupcima ponude nešto novo, drugačije i nesvakidašnje, a uvek proverenog kvaliteta. Nakon pažljivog odabira geografske regije, koja u tom trenutku pokazuje najveći potencijal, METRO somalijeri biraju vinariju – degustirajući stotine različitih vrsta vina, pre konačnog izbora. Zajedno sa odabranom vinarijom METRO kreira jedinstveno Vino Godine.

O Borgobrunu

Somelijeri kompanije METRO su se ovog puta odlučili za Italiju, odnosno Toskanu, tradicionalnu riznicu najboljih italijanskih i svetskih vina i zajedno sa vinarijom Castellani stvorili su VINO GODINE 2019. Ovu počasnu titulu ponelo je ekskluzivno vino Borgobruno, pravi predstavnik jedne od najomiljenijih vinskih regija na svetu gde se gaje najkvalitetnije sorte grožđa. Neka od najlepših vina sveta potiču upravo odavde, a Borgobruno je njihov dostojan naslednik. Karakteriše ga jedinstven ukus i aroma koji zadovoljavaju standarde svih ljubitelja vina.

 

TOSKANA

Ova jedinstvena regija centralne Italije, za mnoge je nešto poput rudnika zlata, pre svega kada je u pitanju bogatstvo plodova zemlje, vode i sunca. Toskana je jedan od najvažnijih delova Italije, kako vinskih tako i kulturnih, jer je upravo na ovom mestu rođena renesansa koja je čovečanstvu u nasleđe ostavila neka od najlepših umetničkih dela. Jedinstvena priroda i pejzaži Toskane, lokalna hrana i vrhunska vina, glavni su razlozi zbog kojih je ovo jedna od omiljenih destinacija mnogih profesionalnih gastronoma i somelijera i svih ljubitelja dobrog ukusa i italijanskog načina života.

 

PORODICA CASTELLANI

Porodica Castellani već se pet generacija uspešno bavi proizvodnjom vina vrhunskog kvaliteta. Zahvaljujući znanju i iskustvu koje poseduju iz ove oblasti, svojim plodnim vinogradima ali i dugogodišnjoj lojalnoj saradnji sa lokalnim vinogradarima, iz njihovih podruma na tržište izlaze samo kvalitetna italijanska vina koja svojim ukusom i aromom nikog ne ostavljaju ravnodušnim. „Kvalitet vina počinje u vinogradu“, filozofija je kojom se porodica Castellani vodi dugi niz godina u svom poslovanju.

BORGOBRUNO

CRVENO

 

Alkohol: 13.5%

Sortni sastav: 85% Sangiovese, 10% Merlot i 5% Syrah, Berba 2016.

Boja: Rubin crvena.

Aroma: Dominantna aroma crvenog voća i blag ukus vanile.

Poslužiti na temperaturi 16-18°C.

Borgobruno crveno vino idealan je pratilac uz različita jela od crvenog mesa kao i različite paste. Takođe, može da se kombinuje uz mesnatije ribe, kao što su losos i tuna ali i sa različitim sirevima. Ovo vino pravi je predstavnik crvenih toskanskih vina i zadovoljiće i one sa najistančanijim ukusom.

BORGOBRUNO

ROSÉ

 

Alkohol: 12.5%

Sortni sastav: 90% Sangiovese,10% Syrah, Berba 2018.

Boja: Svetloroze.

 Aroma: Dominantna aroma breskve i belog cveća, uz lagane note crvenog voća.

Poslužiti na temperaturi 10-12°C.

Borgobruno rosé je idealno letnje osveženje i savršeno se uklapa uz različite salate i laganija jela, ali isto tako čini odličnu kombinaciju i sa širokom paletom suhomesnatih proizvoda, kao i različitim desertima. Ovo vino idealno je za svakodnevno konzumiranje.

 

BORGOBRUNO

BELO

 

Alkohol: 12.5%
Sortni sastav: 50% Traminac, 30% Trebbiano i 20% Viognier, Berba 2018.
Boja: Zlatno-žuta.
Aroma: Intenzivna aroma belog cveća i tropskog voća. 
Poslužiti na temperaturi 10-12°C.

Kada je u pitanju uparivanje sa hranom, Borgobruno belo odlično ide uz ribu, široku paletu morskih plodova i belo meso. Takođe, nećete pogrešiti ako ga služite kao aperitiv. Ukoliko više volite vina sa ukusom voća, Borgobruno belo je pravi izbor za Vas.

 

METRO izbor vina
METRO PONUDA
vina za svačiji ukus
Pronađite idealnu kombinaciju uz Borgobruno 
Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
METRO KARTICA
Još uvek nemate
METRO KARTICU?
Izdavanje kartice je
jednostavno i besplatno!
Postanite kupac
Katalog
METro katalog
Sve ponude
Na jednom mestu
Budite u toku sa
aktuelnim ponudama!
Pogledajte sve kataloge
Katalog