BACALHAU À BRÁs
Osmišljen od strane vlasnika jedne lisabonske taverne, po kom nosi i ime.

Ovaj recept za bakalar savršeno oslikava ono najbolje što portugalska kuhinja ima u ponudi. Pripremljen od krajnje jednostavnih sastojaka, Bacalhau à Brás je kremasto, vanvremensko jelo autentičnog ukusa.
Vreme pripreme
:
45 min
Nivo težine
:
srednji
Broj porcija
:
4
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
600g
usoljenog bakalara200g
krompira isečenog žilijen6
jaja, blago umućenih100g
crnog luka, isečenog na listićemaslinovo ulje
4čena
belog lukaperšunov list, fino seckan
2lista
lovoracrne masline
so i biber po ukusu
Priprema
1. korak
Usoljeni bakalar potopiti u vodu, ukloniti mu kožu i kosti i usitniti na komadiće.
2. korak
Ispržiti krompir, potom ga odložiti na kuhinjski ubrus da se osuši.
3. korak
Crni i beli luk sotirati. Dodati pripremljene komadiće bakalara i dinstati nekoliko minuta.
4. korak
Dodati krompir i uz neprestano mešanje dodati jaja, so, i biber. Lagano pržiti da se jaja zgrušaju.
5. korak
Po potrebi začiniti i servirati Bacalhau à Brás posut peršunom i maslinama.
Za uživanje u autentičnom portugalskom iskustvu uparite sa čašom ohlađenog roséa!Upriličite odgovarajuću atmosferu za bilo koje veče uz pažljivo odabrani rosé iz ručne berbe.Oduševite svoje goste ovim laganim i cvetnim portugalskim roséom, napravljenim od autohtonog grožđa koje daje više ukusa u svakoj prilici.