BACALHAU À BRÁs
Osmišljen od strane vlasnika jedne lisabonske taverne, po kom nosi i ime.
Ovaj recept za bakalar savršeno oslikava ono najbolje što portugalska kuhinja ima u ponudi. Pripremljen od krajnje jednostavnih sastojaka, Bacalhau à Brás je kremasto, vanvremensko jelo autentičnog ukusa.
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
600g
usoljenog bakalara200g
krompira isečenog žilijen6
jaja, blago umućenih100g
crnog luka, isečenog na listićemaslinovo ulje
4čena
belog lukaperšunov list, fino seckan
2lista
lovoracrne masline
so i biber po ukusu
Priprema
1. korak
Usoljeni bakalar potopiti u vodu, ukloniti mu kožu i kosti i usitniti na komadiće.
2. korak
Ispržiti krompir, potom ga odložiti na kuhinjski ubrus da se osuši.
3. korak
Crni i beli luk sotirati. Dodati pripremljene komadiće bakalara i dinstati nekoliko minuta.
4. korak
Dodati krompir i uz neprestano mešanje dodati jaja, so, i biber. Lagano pržiti da se jaja zgrušaju.
5. korak
Po potrebi začiniti i servirati Bacalhau à Brás posut peršunom i maslinama.
Za uživanje u autentičnom portugalskom iskustvu uparite sa čašom ohlađenog roséa!Upriličite odgovarajuću atmosferu za bilo koje veče uz pažljivo odabrani rosé iz ručne berbe.Oduševite svoje goste ovim laganim i cvetnim portugalskim roséom, napravljenim od autohtonog grožđa koje daje više ukusa u svakoj prilici.