BACALHAU À BRÁs

Osmišljen od strane vlasnika jedne lisabonske taverne, po kom nosi i ime.

Jelo 3 hero

Ovaj recept za bakalar savršeno oslikava ono najbolje što portugalska kuhinja ima u ponudi. Pripremljen od krajnje jednostavnih sastojaka, Bacalhau à Brás je kremasto, vanvremensko jelo autentičnog ukusa.

Vreme pripreme45 min
Nivo težinesrednji
Broj porcija4

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
600g
usoljenog bakalara
200g
krompira isečenog žilijen
6
jaja, blago umućenih
100g
crnog luka, isečenog na listiće
maslinovo ulje
4čena
belog luka
peršunov list, fino seckan
2lista
lovora
crne masline
so i biber po ukusu

Priprema

1. korak
Usoljeni bakalar potopiti u vodu, ukloniti mu kožu i kosti i usitniti na komadiće.
2. korak
Ispržiti krompir, potom ga odložiti na kuhinjski ubrus da se osuši.
3. korak
Crni i beli luk sotirati. Dodati pripremljene komadiće bakalara i dinstati nekoliko minuta.
4. korak
Dodati krompir i uz neprestano mešanje dodati jaja, so, i biber. Lagano pržiti da se jaja zgrušaju.
5. korak
Po potrebi začiniti i servirati Bacalhau à Brás posut peršunom i maslinama.  
Za uživanje u autentičnom portugalskom iskustvu uparite sa čašom ohlađenog roséa!Upriličite odgovarajuću atmosferu za bilo koje veče uz pažljivo odabrani rosé iz ručne berbe.Oduševite svoje goste ovim laganim i cvetnim portugalskim roséom, napravljenim od autohtonog grožđa koje daje više ukusa u svakoj prilici.
Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
horeca centar
pronađite inspiraciju
Dobro došli u HoReCa centar!  
Saznajte više
HoReCa inspiracija
specijalizovani katalog
  ponuda za profesionalne kupce  
Asortiman inspirisan Vašim potrebama!  
Saznajte više
Katalog