Kolač sa sirom i bundevom

Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
400g
Bundeve500g
Krem sira300g
Šećera3kom
Jaja1kesica
Vanilin šećera1/2kašičice
Cimeta200g
Mlevenog keksa100g
Putera50ml
Soka od pomorandže150ml
Slatke pavlake10ml
Soya sosa60gr
PuteraPriprema
1. korak
Mleveni keks pomešati sa istopljenim puterom, šećerom i sokom od pomorandže i ravnomerno utisnuti u kalup za pečenje (Ø 22–24 cm).
2. korak
Peći 8–10 minuta na 170°C da se lagano stvrdne.
3. korak
Krem sir umutiti sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postane gladak.
4. korak
Dodati pire od bundeve, cimet i jaja, i sve dobro sjediniti.
5. korak
Fil izliti preko pripremljene kore.
6. korak
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 160°C oko 40–45 minuta (centar treba da bude blago čvrst, ne potpuno stegnut).
7. korak
Ohladiti na sobnoj temperaturi, a zatim staviti u frižider najmanje 4 sata, najbolje preko noći.
8. korak
Šećer istopiti do blago braon boje, dodati puter zatim sve zajedno topiti i onda naliti slatku pavlaku, i soya sosa po ukusu ali ne preterano. Redukovati.
9. korak
Pre serviranja preliti karamel sosom.
10. korak
Servirati uz dodatak ulupane slatke pavlake i mrvljenih semenki bundeve.

nebojša veselinović
Rukovodilac METRO HoReCa centra