Fileti romba na graten sosu
Jelo koje ćete sigurno spremati ponovo!

Romb pripada vrsti belih riba i jako je ukusno meso.
Vreme pripreme
:
45 min
Nivo težine
:
srednje teško
Broj porcija
:
2
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
Za poširanje
500ml
ribljeg fondaMalo
oyster fish sosaPo ukusu
so50ml
belog vinaZa glaziranje
150grama
putera15grama
aro neutralne pavlake50grama
šargarepe (za garniš)30grama
graška (za garniš)Priprema
Graten
1. korak
5 dl ribljeg fonda (od poširanja) redukovati do 2 dl, uz dodatak malo oyster sosa.
2. korak
Umelzirati fond sa puterom.
3. korak
Dodati malo životinjske pavlake, redukovati.
Fileti romba
1. korak
Šargarepu i grašak dodati u šerpu sa vodom i začinima da se kuvaju. Filet romba zaćiniti i poširati na pari od supe u kojoj se kuva povrće.
2. korak
Kada je povrće gotovo, sotirati ga na puteru, a ribu ostaviti na toplom.
3. korak
Supu procediti i redukovati na pola, dodati oyster sos i puter i pred kraj malo neutralne pavlake. Po potrebi redukovati do željene gustine.
4. korak
Ribu sevirati preko dobijenog sosa, a povrće oko ribe.