Fileti romba na graten sosu

Jelo koje ćete sigurno spremati ponovo!

Fileti romba na graten sosu_hero

Romb pripada vrsti belih riba i jako je ukusno meso.

Vreme pripreme45 min
Nivo težinesrednje teško
Broj porcija2

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
Za poširanje
500ml
ribljeg fonda
Malo
oyster fish sosa
Po ukusu
so
50ml
belog vina
Za glaziranje
150grama
putera
15grama
aro neutralne pavlake
50grama
šargarepe (za garniš)
30grama
graška (za garniš)

Priprema

Graten
1. korak
5 dl ribljeg fonda (od poširanja) redukovati do 2 dl, uz dodatak malo oyster sosa.
2. korak
Umelzirati fond sa puterom.
3. korak
Dodati malo životinjske pavlake, redukovati.
Fileti romba
1. korak
Šargarepu i grašak dodati u šerpu sa vodom i začinima da se kuvaju. Filet romba zaćiniti i poširati na pari od supe u kojoj se kuva povrće.
2. korak
Kada je povrće gotovo, sotirati ga na puteru, a ribu ostaviti na toplom.
3. korak
Supu procediti i redukovati na pola, dodati oyster sos i puter i pred kraj malo neutralne pavlake. Po potrebi redukovati do željene gustine.
4. korak
Ribu sevirati preko dobijenog sosa, a povrće oko ribe.
Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
Horeca centar
Pronađite inspiraciju
Dobro došli u  HoReCa centar!
Saznajte više
HoReCa inspiracija
Specijalizovani katalog
ponuda za profesionalne kupce
 Asortiman inspirisan Vašim potrebama!
Saznajte više
Katalog