Fileti romba na graten sosu
Jelo koje ćete sigurno spremati ponovo!
Romb pripada vrsti belih riba i jako je ukusno meso.
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
Za poširanje
500ml
ribljeg fondaMalo
oyster fish sosaPo ukusu
so50ml
belog vinaZa glaziranje
150grama
putera15grama
aro neutralne pavlake50grama
šargarepe (za garniš)30grama
graška (za garniš)Priprema
Graten
1. korak
5 dl ribljeg fonda (od poširanja) redukovati do 2 dl, uz dodatak malo oyster sosa.
2. korak
Umelzirati fond sa puterom.
3. korak
Dodati malo životinjske pavlake, redukovati.
Fileti romba
1. korak
Šargarepu i grašak dodati u šerpu sa vodom i začinima da se kuvaju. Filet romba zaćiniti i poširati na pari od supe u kojoj se kuva povrće.
2. korak
Kada je povrće gotovo, sotirati ga na puteru, a ribu ostaviti na toplom.
3. korak
Supu procediti i redukovati na pola, dodati oyster sos i puter i pred kraj malo neutralne pavlake. Po potrebi redukovati do željene gustine.
4. korak
Ribu sevirati preko dobijenog sosa, a povrće oko ribe.